Kevin Spejsi Foto: CARLOS JASSO / AFP / Profimedia

Američki glumac Kevin Spejsi prvi put se pojavio na sudu u Londonu nakon što je optužen za seksualni napad na trojicu muškaraca.

Spejsi je bio da potvrdi svoje ime tokom kratkog proceduralnog saslušanja u četvrtak, a sudija je odredio datum za 14. jul za njegovo sledeće saslušanje. Spejsijev advokat rekao je sudu da „snažno poriče“ sve optužbe.

Odobrena mu je kaucija nakon što je njegov advokat rekao sudu da će morati da se vrati u Sjedinjene Države između dana suda, piše CNN.

Kevin Spejsi Foto:AP Photo/David Cliff

Glumac iz „House of cards“ (62) takođe je optužen da je prošlog meseca imao seksualne odnose bez pristanka.

Optužbe se odnose na dva navodna incidenta u Londonu 2005. godine, još dva 2008. i još jedan incident u Glosterširu, u zapadnoj Engleskoj, 2013. godine.

Navodna žrtva incidenta iz 2005. sada je u 40-im godinama, dok su dvojica muškaraca koji su navodno umešani u incidente iz 2008. i 2013. sada u 30-im, saopštila je londonska Metropoliten policija.

Britansko tužilaštvo odobrilo je optužbe protiv Spejsija krajem maja, ali optužbe nisu mogle biti formalno primenjene do ponedeljka, kada je on boravio u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kevin Spejsi Foto:AP Photo/David Cliff

Spejsi je osvojio dve Oskara za uloge u filmovima „The Usual Suspects“ i „American Beauty“, a bio je i umetnički direktor londonskog pozorišta „Old Vic“ od 2003. do 2015. godine. Takođe je glumio u političkoj seriji Netflixa „House of Cards“ i vratio se glumi prošle godine kada je igrao i Franja Tuđmana u filmu Jakova Sedlara.

Bonus video: Glas, dirka, bas: Our Day Will Come

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar