Milan Savić Foto: Belgrade SAXperience/Promo

Muzički program Kulturnog centra Beograda u februaru biće otvoren večeras nastupom saksofoniste Milana Savića i pijaniste Ukija Ovaiskainena, uz ograničen broj posetilaca u Galeriji Artget, saopšteno je iz ove institucije.

Uz Milana Savića i Ukija Ovaskainena pred publikom će se se pojaviti i njihova gošća Ana Radovanović, a osim kompozicija za saksofon Glazunova i Žolive umetnici će izvesti i sonatu francuske autorke Fernand Dekruk, koja u poslednje vreme dobija zasluženo mesto na svetskom koncertnom repertoaru.

Do kraja meseca biće održana još tri koncerta, a prvi je zakazan za 8. februar kada će nastupiti flautista Aleksandar Ružičić i pijanistkinja Tea Dimitrijević, a na repertoaru će biti kompozicije za flautu srpskih autora Milojevića, Josifa, Stojadinović-Milić, Marić, Petrovića i Adžića.

U subotu, 13. februara koncert će održati pijanista Leo Borisavljević, koji je trenutno na usavršavanju u Augzburgu, a na programu njegovog resitala biće dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Ciklus koncerata u februaru zatvoriće 22. pijanista Dragoš Holclajtner koji će se publici predstaviti sa delima romantičarskih kompozitora i pijanista – Johanesa Bramsa i Roberta Šumana.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, dok je broj publike ograničen na 20 posetilaca, podsećaju iz ove institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar