Anej Sam Foto: KRASNODAR PERSUN/Promo

"Kakvu Evropu (ne) želimo" naziv je serije radionica u Beogradu u organizaciji Društva Jasa iz Maribora i Udruženja karikaturiste Srbije FECO, a otvaranje istoimene izložbe i tribine, kao i predstavljanje knjige "Poziv čovjek" slovenačkog autora Aneja Sama zakazano je za 19. jul u Dorćol Platzu.

Jasa je nevladino udruženje i specijalizovani izdavač iz Maribora u Sloveniji, a vode ga magistarka filozofije Mateja Jamnik i pisac, kolumnista i javni intelektualac Anej Sam. Radionice su počele juče, a programi u okviru ovog projekta biće nastavljeni do 2. avgusta.

Izložba odabranih karikatura pod nazivom „Kakvu Evropu (ne) želimo“ biće otvorena 19. jula u 19 sati predstavljanjem knjige „Poziv čovjek“ Aneja Sama i tribinom na, kako navode organizatori, „vruću“ EU temu u kojoj, pored slovenačkog pisca, učestvuju i dr Danica Popović, univerzitetska profesorka i kolumnistkinja Nina, karikaturista Jugoslav Vlahović, publicista Ljuba Kljakić, aforističar Karlo Minić i humorista i radio-voditelj Miodrag Stošić.

Na izložbi će biti predstavljene karikature Toše Borkovića, Špira Radulovića, Jugoslava Vlahovića, Jakše Vlahovića, Marije Dokmanović, Zorana Tovirca Tocoa, Nikole Kostandinovića, Jova Škomca, Zorana Mijailovića, Konstantina Grosua, Vladana Nikolića, Dejana Borkovića, Zorana Petrovića i Gorana Divca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar