KUĆA ZMAJA II (House of the Dragon) Foto:promo

Od hvaljenih HBO serija i Discovery izvanrednih priča iz stvarnog života, do Warner Bros. blokbastera, ljubitelje striminga na MAX-u očekuje mnoštvo premijera u junu. Najvažnija, koju ceo svet s nestrpljenjem iščekuje, je svakako nova sezona HBO Original serije "Kuća zmaja".

Izdvajamo one najiščekivanije:

„Kuća zmaja II“ (House of the Dragon) MAX premijera: 17. jun, HBO premijera: 17. jun u 20h

Bazirana na romanu „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, serija je smeštena 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“, i otkriva priču o kući Targarjen. Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog veća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Reniru.

„Fantazme“ (Fantasmas) MAX premijera: 6. jun, HBO premijera: 17. jun u 22h

Pisac, režiser i komičar Hulio Tores (HBO-ovi „Sablasni“) snima fantastičnu priču u šest delova o dobu kad je izgubio zlatnu minđušu s ostrigama. U potrazi za dragocenim predmetom, Hulio razmišlja o neobičnim likovima koje sreće. Prikazuje ih u introspektivnim, često jezivim, i uvek komičnim vinjetama smeštenim u sanjivu, alternativnu verziju Njujorka. Kaleidoskop boja i nadrealizma, „Fantazme“ spaja priče o ljudima koji traže smisao, svrhu i povezanost u svetu koji se sve više izoluje.

„Nik i Aron Karter: Pali idoli“ (Fallen Idols: Nick & Aaron Carter), dostupno na MAX-u, ID premijera: 2 juna u 21h

Ovaj dokumentarni film iz četiri dela bavi se životom, karijerom i odnosima Nika i Arona Kartera, od vrhunca njihove slave do tragedija i događaja koji su doveli do medijskih naslova u poslednjih nekoliko godina, uključujući optužbe protiv Nika Kartera zbog seksualnog napada.

NIK I ARON KARTER: PALI IDOLI (Fallen Idols: Nick & Aaron Carter) Foot:promo

„Vučna služba Vegasa“ (Sin City Tow), MAX premijera: 28. juna, Discovery premijera: 28. juna u 21h

Vozači šlepera patroliraju ulicama i parkiralištima Las Vegasa, noseći se sa gnevom najluđih likova grada greha.

„Osuđena“ 4. sezona, MAX premijera: 11. juna

Sudija Alićija nedužno je osuđena za ubistvo koje nije počinila, i želi da se osveti onima koji su joj namestili dok nekako preživljava među ženama koje je nekad osudila.

OSUĐENA IV (The Convict) Foto:promo

„Donositeljka nade“ (The One with Hope) MAX premijera: 11. juna

Godine 2016, Anja Ringren Loven postala je poznata pošto je fotografija na kojoj spasava izgladnelo nigerijsko dete postala viralna. Dečaka koga su Anja i njen muž Dejvid kasnije nazvali Houp, porodica je optužila za veštičarenje i ostavila ga. Teško neuhranjen, dugo je čekao pomoć. U Nigeriji su sujeverna verovanja deo svakodnevice. Optužbe za veštičarenje služe kao izgovor da se smanji broj izdržavanih članova porodice. Deca optužena za veštičarenje trpe zlostavljanje, gladuju ili ih ubijaju. U „Donositeljki nade“ vidimo izuzetan život Anje Ringren Loven, danske humanitarne radnice i osnivača “Land of Houp”, organizacije koja spasava decu optuženu za veštičarenje. Martina je dugo čekala da upozna ovu izvanrednu ženu koja će jednog dana možda razbiti vradžbinu Nigerije.

„Odred otpisanih: Isekai“ (Suicide Squad Isekai) MAX premijera: 27. juna

Animirana japanska serija se odvija u gradu Gotamu punom zločina, gde je Amanda Voler, šef “Argusa”, okupila grupu ozloglašenih kriminalaca zarad misije. Ovo je svet mačeva i magije u kojem orci divljaju, a zmajevi vladaju nebom – „Isekai“.

Filmovi iz produkcije regiona

„Sedmo nebo“, hrvatska komedija, dostupno na MAX

Ostavljanje žene i novi početak treba dobro izvežbati! Nino Radman (Krešimir Mikić),  je čovek sa previše žena i premalo vremena, hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući da prizna ženi (Iva Mihalić) da se zaljubio u drugu (Iva Jerković Oreški), traži pomoć „stručnjaka“ čiji ga saveti vode u još veći haos. U strahu od žene, Ninova paranoja raste sve više, a on se pretvara u tempiranu bombu. Ova komedija neočekivanih obrta otkriva da li će doživeti uspeh ili neuspeh, pri čemu je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov pritisak. Rediteljka: Jasna Nanut.

SEDMO NEBO Foto:promo

„Baci se na pod“, hrvatska drama, dostupno na MAX
Priča prati jedan bračni par i njihovo dete u poslednjih pola sata njihovog braka. Rediteljka: Nina Violić.

BACI SE NA POD Foto:promo

„Kučka, pogrdan naziv za ženu (Prasica)“, slovenačka drama, dostupno na MAX
Mlada slikarka Eva pije, puši, odlazi na žurke, povremeno se drogira i nema inspiraciju. Trudi da se uklopi, našla je posao – ali plata nikako da stigne, kao ni njena menstruacija koju je izgubila od stresa. U vezi je sa mentorom koji nikako da raskine sa svojom devojkom. Najbolja prijateljica ima čudan hobi i želi da ode u Berlin, a najbolji prijatelj u vezi je sa glupačom. Želi da promeni način života, ali ne zna kako. Rediteljka:  Tijana Zinajić.

KUČKA, POGRDAN NAZIV ZA ŽENU (Prasica) Foto:promo

„Dnevnik Pauline P.“, hrvatska drama, MAX premijera: 1. juna

Na osnovu njenih dnevnika, priča prati avanture Pauline P. u školi i kod kuće, i sve izazove koje ona savladava. Reditelj: Neven Hitrec

DNEVNIK PAULINE P. Foto:promo

„Comic sans“, MAX premijera: 7. juna

Nakon uzaludnih pokušaja da spasi vezu sa devojkom, Alan Despot (30), uspešan grafički dizajner, odlazi na ostrvo Vis gde postaje rastrzan između svog ekscentričnog oca, druge bivše devojke i njenog verenika. Reditelj: Nevio Marasović.

COMIC SANS Foto:promo

„Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, MAX premijera: 14. juna

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. U svetu se vodi borba – voda je postala dragocenija od nafte. Kako bi je se dočepali, moćnici su spremni da započnu ratove, osvajanja, uništavanja, pa čak i da stvore zombi-virus. Reditelj: Predrag Ličina.

POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ Foto:promo

Bonus video: Dragan Mićanović o seriji „Sablja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar