JDP repertoar za april 2021. Foto: JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište trebalo bi tokom aprila meseca da izvede dve dugoočekivane premijere.

„Pučina“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina zakazana je da 10. april, a četiri dana kasnije „Moj muž“ Božene Bužarovske rediteljke Jovane Tomić.

„Pučinu“ čekamo do novembra 2020. godine. Reč je o drami koja prati priču o nevernoj ženi i mužu koji, zbog društvenih normi ne može da je napusti. Praizvedbu je imala 1901. u Narodnom pozorištu u Beogradu, u režiji Milorada Gavrilovića a Dejan Mijač je ovaj komad postavio 1977. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a glavne junake su tumačili Milan Gutović i Svetlana Bojković. Naslovne uloge u „Pučini“ koju režira Egon Saviin igraju Nenad Jezdić i Sloboda Mićalović, a u glumačkoj podeli su i Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Bojan Lazarov, Cvijeta Mesić, Jovana Belović, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Marko Baćović i Maja Kolundžija Zoroe.

U komadu „Moj muž“ čija će premijera biti 14. aprila prvo je celovito književno pojavljivanje na srpskom jeziku znamenite makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske. Ovo delo izazvalo je veliku pažnju kritike i čitalačke publike odmah po objavljivanju. U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković a kompozitor Luka Mejdžor.

Prodaja ulaznica za april je počela u subotu. Mogu se kupiti najranije nedelju dana pre izvođenja predstave, a mogu se i rezervisati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar