Foto: Promo

Sedmi Japansko-srpski festival filma (JSFF) biće održan od 22. do 24. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci i Kombank dvorani, saopštili su organizatori.

“Prvi put beogradskoj publici biće predstavljen dugometražni filmski program novih naslova uz evropsku premijeru i dva debija talentovanih reditelja čiji su filmovi bili prikazani na renomiranim svetskim festivalima. Hrabri, izazovni, provokativni, samo su neki od epiteta koji karakterišu ovogodišnju selekciiju. Japansku kulturu, teme, trendove ali i svakodnevnicu tamošnjeg žitelja možemo videti kroz briljantne radove mladih autora”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi u Jugoslovenskoj kinoteci ulaz će biti besplatan uz prethodne rezervacije, dok je cena ulaznica u Kombank dvorani 400 dinara. Više informacije o programu, rezervacijama i kupovini karata na sajtu festivala.

O priznanjima će odlučivati žiri koji čine filmski kritičar, publicista i urednik izdavaštva u Filmskom centru Miroljub Stojanović i profesor filma iz Japana Nagai Mitsuko

Deo ovogodišnjeg izdanja je i izložba talentovanog dečaka sa autizmom Milana Baljića, pod nazivom „Micasso – Moj svet“, čije će predstavljanje na svečanom otvaranju u Jugoslovenskoj kinoteci.

“U okviru svečanog otvaranja 22. oktobra u Jugoslovenksoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), sa početkom u 18 časova, očekuje nas plesni performans polaznice škole Dance Station, izvođenje violiniste Andrije Abramovića, kao i specijaliteti prve japanske pop ap kuhinje u Srbiji koje priprema Dango-san”, kaže se u najavi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar