Izložba slika Culture Flesh Foto: Promo

U foajeu Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház od 2. marta biće postavljena izložba slika Culture Flesh autora Vladimira Ilievskog iz Skoplja, Vukašina Vojvodića i Duška Pujina iz Novog Sada, saopštili su iz ovog teatra.

Na izložbi će biti prikazano trideset radova, uglavnom akrila, rađenih na različitim podlogama i formatima.

Gost izložbe je Vladimir Ilievski, koji je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti, na odseku za slikarstvo, u rodnom Skoplju. Do sada je organizovao deset samostalnih izložbi, a učestvovao je i na više grupnih izložbi i slikarskih kolonija, što u svojoj zemlji, što u inostranstvu. Autor je dva murala i nosilac sedam državnih priznanja.

Izložba slika Culture Flesh Foto: Promo

Slikar Duško Pujin rekao je da mu od svih delatnosti kojima se u životu bavio oslikavanje platna, zidova, stakla, odeće i raznih predmeta, najviše podiže vibracije i osećaj lakoće… Slikarske tehnike često voli da kombinuje sa botanikom, uređivanjem enterijera i eksterijera, muzikom i prirodnjaštvom.

Umetnik Vukašin Vojvodić, pored pisanja i bavljenja muzikom, gaji strast prema nanošenju boja na platna i druge podloge, na kojima oživljava naivne apstrakcije i svoje ideje. Slikama voli da daje trodimenzionalnu formu, tako što boje povezuje sa različitim materijalima, poput drveta, kartona, rezanih ostataka olovke, odnosno voštanih boja…

Bonus video: Otvaranje 50. FEST-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar