Sanjarenja o zajednistvu
Sanjarenja o zajedništvu Foto:Promo/Dom omladine Beograda

Stručno vođenje kroz izložbu "Sanjarenje o zajedništvu" Bojane S. Knežević, koja je u toku u Galeriji Doma omladine, biće organizovano u utorak, 13. jula od 19 sati, saopšteno je iz ove beogradske kulturne institucije.

Istoričari umetnosti Dejan Vasić i Vladimir Bjeličić na vođenju će, pored postavke „Sanjarenje o zajedništvu“, posebnu pažnju posvetiti procesu rada na performativnom tekstu, kao integralnom delu izložbe, koji kroz dijalošku formu otvara niz pitanja i redefiniše odnos kustos-umetnik.

Izložbu „Sanjarenja o zajedništvu“, koja će trajati do 16. jula, prate višegodišnje susrete umetnice i časnih sestara i opatica, sa fokusom na katoličke redove školskih sestara i njihovu kompleksnu ulogu u procesu ženske emancipacije. U potrazi za odgovorima o razlozima za sve manje interesovanje mladih za poziv časne sestre, čiji je rezultat zatvaranje manastira širom sveta, postavlja se pitanje o budućnosti ovih zajednica.

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u domenu performansa, videa, audio-vizuelne instalacije, zvučne i radijske umetnosti i umetničke edukacije. Koautorka je podkasta i projekta „Femkanje“ i članica dua „67 Microphones“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar