Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Izložba radova nagrađenih radova članova Udruženja likovnih umetnika Srbije za 2021. otvara se večeras u 19 časova u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj ulici broj 37.

Ovo je jedinstvena prilika da se vide eksponati koji su dobili priznanja u svim kategorijama u prošloj godini i da se u okvru jednog izložbenog prostora sagledaju najznačajnija umetnička dostignuća po oceni ULUS-ovih žirija, koji su činili eminentni umetnici, istoričari i kritičari umetnosti, a koji su selektovani za svaku nagradu posebno.

Zlatno dleto za najistaknutije umetničko delo u domenu trodimenzionalne forme) pripalo je umetniku Predrag Kešelj. Zlatnu paletu za najistaknutije umetničko ostvarenje u domenu slike dobila je umetnica Jelena Ilić za rad „Sveska 7a – Čovek bola i radosti, Gilgameš“. Dobitnik Zlatnu igle za najistaknutije umetničko ostvarenje u domenu grafike Vladimir Milanović za linorez „Noise“.

Zlatnu nagradu za proširene medije – priznanje za najistaknutije ostvarenje dobila je Darinka Pop Mitić za mural izveden pred publikom „Slepa mrlja solidarnosti“.

Pored ovih laureata, na izložbi će biti predstavljeni i radovi koji su nagrađeni na drugim ULUS-ovim izložbama u toku 2021. godine.

Nagradu za životno delo ULUS-a dobio je umetnik Goran Đorđević, koja podrazumeva organizaciju samostalne izložbe umetniku u 2022, novčanu nagradu i monografiju. Svečano uručenje priznanja biće na Skupštini ULUS-a, dana 26. februara, kada se i zatvara ova izložba.

Bonus video: Milena Radulović u emisiji Ona se budi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar