Milan Đokić Foto:Dragana Selaković Druu /Dobar Glas

Fondacija “Dobar glas” redovno dodeljuje stipendije u iznosu od 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti mladim i talentovanim umetnicima. Svečana dodela stipendija za 2021. godinu i koncert stipendista fondacije će se održati 16. oktobra u 20 časova u galeriji LAG.

Odlukom stručne komisije, stipendisti fondacije za 2021. godinu su: Slaven Balać, klarinet, Sofija Dodig, violina i Milan Đokić, kontrabas.

Foto:Dobar Glas/Promo

Komisija je posebno pohvalila sledeće kandidate:Uroša Adamovića, violina, Mariju Turšijan, harmonika i Sergeja Čavića, klavir, kaže se u saopštenju.

Sofija Dodig Foto:Dobar Glas/Promo

Navedeni kandidati su ušli u najuži izbor za dodelu stipendija i biće nagrađeni nastupom na koncertu u organizaciji fondacije “Dobar glas”. Na ovaj način fondacija želi da podrži i promoviše njihov rad i talenat.

Slaven Balać Foto:Dobar Glas/Promo

Specijalnu pohvalu komisije dobila je interpretacija najmlađe prijavljene kandidatkinje saksofonistkinje Kristine Vasić, koja će biti nagrađena nastupom na Gala koncertu fondacije “Dobar glas”.

Dosadašnji dobitnici stipendije su Jana Jakovljević, Ognjen Milosavljević, Jana Vukićević, Vuk Ovaskainen, Jelena Horvat, Vladimir Aćimović, Ivana Damjanov Ilić, Marija Radovanović i Aleksandra Kinđić. Svake godine se za stipendiju fondacije „Dobar glas“ prijavljuje nekoliko desetina talenata od kojih stručna komisija bira tri dobitnika.

Bonus video: Nobelova nagrada – zanimljive činjenice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar