Foto:Cassidy and Leigh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dvadeset pet godina nakon njene tragične smrti, Džejms Paterson objavio je potresnu istinitu priču o životu princeze Dajane kao majke i svetske ikone naslovivši je jednostavno "Dajana, Vilijam i Hari". Ali, ono što stoji između tih korica nije ni malo jednostavno.

Iako poznat po detektivskim pričama, trilerima, naučnoj fantastici i ljubavnim romanima, kao i romanima za tinejdžere, slavni pisac ovog puta svetu predstavlja novo, od njega možda i neočekivano delo. Izdvojeni delovi iz ove knjige i ocene svetskih magazina najavljuju novi bestseler.

„Sa trinaest godina postala je lejdi Dajana Spenser. Sa dvadeset godina, princeza od Velsa. U dvadeset prvoj stekla je svoju najvažniju titulu – Majka.“

Od trenutka kada su Vilijam i Hari rođeni u kući Vindzor, postali su centar sveta njihove mlade majke.

Foto:PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Imam dva veoma zdrava, jaka dečaka. Shvatam koliko sam srećna“, podseća se Dajana svakog jutra, piše Paterson. Ali, čak se i princeza od Velsa pita: Da li sam dobra majka?

Dajana se suočila sa naizgled nemogućim izazovom: jedan sin je predodređen da bude kralj Engleske, a drugi rešen da pronađe svoj put. Ona ih uči da poštuju kraljevsku tradiciju, čak i dok se usuđuju da je prekinu.

„Ponekad bih poželela vremeplov“, kaže Dajana dok Vilijam i Hari odrastaju, ni ne sluteći da će imati manje od jednog zajedničkog života. Čak i nakon što je otišla, njeni sinovi slede majčino vođstvo – i njeno srce.

Foto:promo

Kako godine prolaze, a Vilijam i Hari odrastaju i formiraju sopstvene porodice, oni nastavljaju sa Dajaninom imenom, sličnošću sa njom i njenim neuporedivim duhom.

„Bila je najbolja majka na svetu“, rekli su prinčevi na obeležavanju desetogodišnjice Dajanine smrti.

„Zabavno i ubedljivo. Ovo je prva velika knjiga o Dajani lično, majci dvojice prinčeva.“ (Publishers Weekly)

„Fanovi kraljevske porodice će proždirati ovu biografiju dobrog tempa koja daje novi uvid u kuću Vindzor. Pročitaćete je do zalaska sunca i otići razmišljajući o princezi od Velsa i njena dva sina sa novom perspektivom.“ (Men’s Journal)

„Džejms Paterson primenjuje svoje spisateljske veštine na istoriju iz stvarnog života sa romanesknim stilom u ovoj duboko ličnoj i otkrivajućoj biografiji porodice sa najvećom pričom na svetu, od vodećeg svetskog autora bestselera.“ (People)

Knjiga pod nazivom „Dajana, Vilijam i Hari“ od 15. avgusta dostupna je čitaocima širom planete.

Bonus video: Branko Rosić o novoj knjizi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar