Irfan Mensur Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ako nam korona bude dozvolila, 10. januara ćemo nastaviti probe za predstavu "Ana Karenjina" u mojoj režiji. Prva premijera sa Draganom Mićalović u glavnoj ulozi bi bila 22. januara, a sutradan sa mojom bivšom studentkinjom Katarinom Arsić. Dakle, prave se dve premijere, dve različite predstave. Reč je o dva različita prilaza, čak je i muzika drugačija, kaže za portal Nova.rs Irfan Mensur koji je po antologijskom romanu Lava Tolstoja uradio i dramatizaciju.

Po prvobitnom planu, premijera je trebalo da se održi krajem decembra. Nažalost, u oktobru je deo ekipe zaražen koronavirusom, uključujući našeg sagovornika i glavnu glumicu.

– Sanja Ilić i ja smo zajedno uradili song za Draganu koji je ona otpevala. Sad da ne otkrivam baš sve. Imamo desetak glumaca u podeli, plus ansambl od osam igrača, četiri devojke, četiri mladića, tako da se nadam da će predstava biti posebna. Dragana je jedina gošća, svi drugi su članovi Niškog pozorišta – priča Irfan i priseća se kako su se na sedam dana uoči premijere svi testirali na kroonavirus, a pozitivni bili Dragana Mićalović, tonac i on.

– Kad čujem priče o teorijama zavere vezano za pandemiju, prosto sam uvređen glupošću ljudi koji to izjave. Treba samo da vide muke onih koji imaju srednje težak oblik ovog virusa, pa bi možda tada razumeli šta se događa

Priznaje da je najlepše što mu se ove godine desilo bio trenutak kada je pročitao na otpusnoj listi „PROŠLI STE“.

– Bilo je napisano velikim slovima. Srećom, nastavljamo da radimo i nakon premijere bilo bi lepo da piše „ODLIČNI STE“!

Početkom epidemije počeo je da radi predstavu sa Tanjom Bošković u kojoj glume samo njih dvoje.

– Imam nekih želja, nekih ponuda. Piše se tekst koji ću verovatno ja režirati jer učestvujem u konstulaticjama oko teksta za pozorište u Zaječaru, ali u našem poslu ništa nije sigurno. Svejedno, treba nastaviti maštati. Raduje me što sin Pavle krupnim koracima gradi karijeru. Ja se ne petljam u to, mora sve sam da uradi i to je zdravo i za njega i za mene.

Sterijino pozorje
Pavle Mensur prima nagradu na Sterijinom pozorju, Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Što se tiče novogodišnje poruke, uz smeh kaže:

– Da zaboravimo ovu 2020. Da se napnemo i da je zaboravimo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar