Mlade balerine Foto:Shutterstock

Institut za umetničku igru iz Beograda organizuje besplatnu audiciju za kompaniju "Balet mladih", koja će biti održana 15. septembra u baletskoj Sali 307 ove institucije, saopštili su organizatori.

Za audiciju se mogu prijaviti svi zainteresovani učenici baletskih škola (najmanje završen 1. razred osnovne baletske škole), plesnih studija (ne mlađi od 12 godina), kao i učenici ostalih razreda baletskih škola i diplomirani baletski igrači.

Program vode gostujuća profesorka na Institutu za umetničku igru Amalia Mindrutiu, prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Milica Bezmarević i saradnica u nastavi na Institutu Mila Stijak.

Kompanija „Balet mladih“ podrazumeva rad sa vrhunskim pedagozima klasičnog baleta, repertoara klasičnog baleta i duetne igre, realizuju se tri puta nedeljno u Institutu za umetničku igru, a oni takođe pripremaju polaznike za budući profesionalni rad u ansamblu.

Kako je najavljeno, raspored proba kompanije biće usklađen s radom baletskih škola.

Pored toga, „Balet mladih“ planira redovan repertoarski program koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava u izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi balet majstor Amalia Mindrutiu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar