Audicija za nove učenike baletske škole

Kultura 03. jun. 202117:53 > 17:54
Podeli:
Baletska skola Nacionalne fondacije za igru
Učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru; Foto: Miša Obradović za Nacionalnu fondaciju za umetničku igru

Pred komisijom pedagoga iz Beograda, Rima i Havane, u četvrtak, 10. juna biće održana audicija za upis u Baletsku školu Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Audicija će biti održana 10. juna u 17 časova u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru (NFI) u Kolarčevoj 3

u Beogradu. Biće to ujedno i jedina audicija za školsku 2021/22. godinu na kojoj će pet mladih talenata dobiti godišnju stipendiju.

Audicija se organizuje za prijem u pripremna odeljenja i prvi razred baletske škole, odnosno za decu uzrasta od 4 od 9 godina, bez ili sa baletskim iskustvom, kao i za upis u starije klase, za uzrast od 10 do 17 godina, piše u saopštenju NFI dostavljenom medijima.

Redovnu nastavu tokom naredne školske godine vodiće pedagozi iz Sao Paola, Havane i Beograda, dok će stalni gosti Fondacije biti stručnjaci iz Rima i Tel Aviva.

Tokom Beogradskog festivala igre, Fondacija planira niz radionica sa koreografima, kao i audicije za inostrane trupe.

Baletska skola Nacionalne fondacije za igru
Učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za igru; Foto: Miša Obradović za Nacionalnu fondaciju za umetničku igru

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2009. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji.

U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom.

Telefon za informacije i prijave: 060/35-00-505.

Komentari

Vaš komentar