Foto:Promo/INDIREKT Showcase

Indirekt Showcase Belgrade biće organizovan 19. novembra u Domu omladine, a s obzirom na specifičnu ekonomsku situaciju, organizatori najavljuju da će publika uživati ovoga puta samo u koncertnom programu, bez konferencijskog sadržaja.

– Kroz zajedničku viziju i selekciju Indirekt tima, tokom ove jedinstvene noći u svim koncertnim prostorima Doma omladine Beograda uživaće se u nizu koncerata i nastupa umetnika i sastava, gde im zajednički odnos s publikom pruža ne samo muzički, već i društveni i emotivni rast u sopstvenom samopouzdanju i nezavisnosti. Indirekt ovime realizuje otvoreno okruženje nezavisno od žanra, vodeći se iskljućivo kvalitetom uz potencijal na društveni progres, kreirajući važan i novi prostor u kojem je zadovoljstvo prisutvovati – kažu iz tima.

Čast da otvori ovogodišnji Indirekt u intimnom Klubu Doma omladine imaće beogradski sastav Proto tip – meditativni urbani kvalitet „u muzičkom prostoru između tuge, odlučnosti i melanholične ambicije u odi kulturi koju žudimo da dodirnemo“. U istom koncertnom prostoru šira javnost prvi put će se upoznati sa sastavom Nevaspitani „kroz kanalisanje radikalne čudnosti i muzičkog promiskuiteta koji zamagljuje žanr dajuci izmučen, uzbudljiv telesni glas.“

Foto:Promo/INDIREKT Showcase

Program se potom seli u Veliku salu kada ćemo Nemečeka, aktuelnu regionalnu senzaciju iz Hrvatske, videti u jedinstvenom ambijentu ove dvorane.

Svestranost koja izdvaja Mladubebu & Jymenik biće predstavljena u Amerikani, zasnovana je na autentičnim mističnim emocijama, uvrnutoj i delikatnoj fuziji hip trap-a, R&B-a, popa i soul-a, neobuzdanog u svom pristupu i mešanju, emisija koja pruža emotivnu sirovost i transparentnost. Poslednji koncert večeri, takođe u Amerikani, a tačno u ponoć: holandski The Homesick prostrano-opasna reprezentacija ekstravagancije, simfonijski pop talas vođen haotičnom pompom i duhovnom fantazijom.

– Indirekt je u nizu godina za nama u konstantnom umetničkom usponu. Uspešno smo odolevali i ukazali značajan put u kome bi nastavili da se razvijamo. Važnost i ove godine prepoznalo je Ministarstvo kulture Srbije čiju smo izuzetno važnu podršku dobili, a očekujemo i uspešnu saradnju u budućnosti. Bazira se na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuje i etablirane i nadolazeće umetnike/bendove sa konferencijama o muzičkoj industriji, trendovima u marketingu, razmenu iskustava, kontakta, temema o razvoju muzičke industrije i još mnogo toga. Naša platforma je u nizu godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona – poručuju organizatori.

Program:

Klub Doma omladine

20.00
Proto tip
21.00
Nevaspitani

Velika sala Doma omladine

22.00
Nemeček

Amerikana
23.00
Mladabeba & Jymenik
00.00

The homesick

Bonus video: Koncert Hladnog piva u Belexpocentru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar