Izložba "Isto, i sasvim drugo" Milivoja Ljubinkovića Foto: Promo/Umetnička galerija "Stara Kapetanija"

Izložbu pejzaža "Isto, i sasvim drugo" vajara Milivoja Ljubinkovića biće otvorena u sredu, 5. jula u 19 časova, u Umetničkoj galeriji "Stara Kapetanija", saopštili su organizatori.

Atmosfera i emocija, kao i reminiscencija na predele i mesta koje je umetnik posetio – obeležje su serije radova u kombinovanoj tehnici, nastalih u poslednjih 10 godina. Urbani pejzaž čine repetitivni motivi – ravnica, močvara, tvrđava i katedrala u delikatnim delima, mirnog kolorita.

Izložba „Isto, i sasvim drugo“ Milivoja Ljubinkovića Foto: Promo/Umetnička galerija „Stara Kapetanija“

„Ravnica – mikrokosmos za sebe, ništavilo koje ima moć da me nagna da izmaštam, osećam i stvaram. Tvrđava i Katedrala – kao nemi čuvari ravnice ili gradske vreve. Oba motiva, u stvaračkom smislu, proizvode u meni uzbuđenje, imaju nešto moćno što me privlači da ih zabeležim i time utrem put ka kompleksnijoj slici“, zabeležio je autor.

Milivoj Ljubinković rođen je 1950. u Srbobranu. 1982. godine diplomirao je na Akademiji Umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Petrovića. 1984. godine završio je Postdiplomske studije na École des Beaux-Arts u Parizu u klasi Jacques Yankela. Učestvovao je na više samostalnih i kolektivnih umetničkih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba je otvorena do 16. jula.

Bonus video: Otvaranje izložbe Mrđana Bajića u Muzeju savremne umetnosti u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar