Pozorište Kerempuh i Branislav Lečić Foto: Wikimedia.org/SpeedyGonsales

Satirično pozorište “Kerempuh” iz Zagreba je zamolilo predstavnike Susreta pozorišta u Brčkom, da njihova predstava “Darian, hrvatski kralj samopomoći” bude izuzeta iz žiriranja i svih propratnih sadržaja, kaže se u saopštenju.

Sinoć je na 38. Susretima pozorišta u Brčkom, odigrana predstava “Darian, hrvatski kralj samopomoći” pozorišta “Kerempuh” iz Zagreba, međutim, ansambl nije učestvovao na okruglom stolu nakon predstave i predstavnici ansambla su uputili saopštenje u kojem traže da budu izuzeti iz žiriranja i svih propratnih sadržaja festivala, iz istih razloga zbog kojih se povukla ekipa predstave “64” Ateljea 212.

„Poštovani, smatramo velikim propustom organizatora što nas na vrijeme nije obavijestio o postojanju problema vezano uz žiri festivala, niti o postupcima drugih kazališta koji su pozvani na festival“, kaže se između ostalog u saopštenju pozorišta „Kerempuh“.

Podsetimo, ekipa predstave „64“, autorke Tene Štivičić, uputila je proglas u kom navodi da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić.

Takođe, Kokan Mladenović, reditelj predstave „Šindlerov lift“ i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa 38. susreta pozorišta/kazališta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Bonus video – Aleksandar Đuričić: Lečić nas sad sve siluje, jer mu je to omogućilo tužilaštvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare