Foto:Tanjug/Zoran Žestić; Zoran Lončarević

Na 38. regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom, ekipa predstave "64", autorke Tene Štivičić, uputili su proglas u kom navode da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Kako navode, razlog tome su Lečićevi medijski nastupi tokom kojih se ižvljavao nad njihovom koleginicom Danijelom Štajnfeld.

Oni su naveli da su sat vremena pred početak predstave saznali da je Lečić jedan od članova žirija, ali da su je odigrali iz poštovanja prema publici.

Pročitajte još...

„Pomenuti član žirija (Branislav Lečić prim. aut) aktivno se uključio u podelu medija na podobne i nepodobne. Baveći se konstantno i posvećeno u, za njega podobnim medijima, isključivo iživljavanjem, zlostavljanjem i u svakom smislu maltretiranjem naše koleginice Danijele Štajnfeld, ne možemo ga smatrati ni na koji način osobom koja može da ocenjuje nas rad, niti to želimo da dozvolimo. Nadamo se da ćete razumeti zašto nećemo učestvovati u ostalim aktivnostima festivala“, poručila je ekipa predstave.

Uprkos brojnim iskazima, tužilaštvo je odbilo da pokrene istragu protiv Branislava Lečića, kog je mlađa koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje. Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula da „ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“. Mlada glumica je tada prokomentarisala da stiče utisak kao da tužilaštvo ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza za sudski postupak. Pravni tim Danijele Štajnfeld je, nakon odluke tužilaštva, podneo žalbu, ali je od ona odbijena od strane Apelacionog javnog tužioca. Pravni tim Branislava Lečića odbacivanje prijave okarakterisalo je kao dugo čekanu pravdu.

Poznati glumac nedavno je započeo seriju gostovanja po prorežimskim medijima, tokom kojih je još jednom pokušao da optuži Štajnfeld da je izmislila priču o silovanju, uz opasku kako se to sve činilo da bi se njemu napravila „politička šteta“.

BONUS VIDEO Bodrožić: Lečić očigledno mora da se oduži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare