Foto: N1

Martovski festival, čije 67. izdanje je trebalo da bude održano od 25. do 29. marta, odloženo je do daljeg zbog epidemije koronavirusa, saopšteno je iz Doma omladine Beograda.

Odbor Martovskog festivala, smotre dokumentarnog i kratkometražnog filma, i Dom omladine kao organizator saopštili su da je odluka o odlaganju doneta zbog novonastale situacije u vezi s epidemijom, u skladu sa merama nadležnih radi daljeg suzbijanja zaraze.

Umesto u ranije najavljenom terminu, festival će biti održan naknadno, s obzirom na dalju epidemiološku situaciju, dodaje se u saopštenju.
Dom omladine Beograda obustavio je sve programe do daljeg, a ta odluka odnosi se na programe koje sam organizuje, kao i na koprodukcije i programe drugih organizatora čije održavanje je bilo planirano u tom prostoru.
Izložbe u Galeriji DOB-a će se odvijati u skladu sa godišnjim programom, ali bez organizovanja svečanih otvaranja, javnih vođenja i grupnih poseta, a biće dostupne isključivo za individualne posete.

Nakon odluke Vlade Srbije o zabrani javnog okupljanja više od 100 osoba u zatvorenom prostoru otkazani su ili odloženi brojni događaji iz oblasti kulture u Beogradu i drugim gradovima Srbije.