Foto:Promo

Pod nazivom "Virtuelno putovanje", Opera i teatar "Madlenianum" od sutra, 3. aprila, emitovaće snimke svojih predstava na "Jutjub" kanalu.

Prva na onalajn repertoaru je komična opera „Sinjor Bruskino“ Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, koju će publika moći da pogleda sutra od 19.30 sati i u dva reprizna termina, u nedelju, 5. aprila, i ponedeljak, 6. aprila, od 18 časova.

Za subotu, 4. april, predviđeno je emitovanje snimka baleta „Praznik ljubavi“ po romanu Teodore Sujić „Capsella bursa pastoris“, u inscenaciji Aleksandra Ilića, koji je premijerno izveden 27. septembra 2011. i u dva navrata imao turneju u Kini te proglašen najboljom predstavom na festivalu u Šangaju.

Balet „Praznik ljubavi“, Foto:Promo

Reprize baleta biće u utorak, 7. aprila, i u sredu, 8. aprila, u 18 časova.

Treća predstava, koju će „Madlenianum“ emitovati u nedelju, 5. aprila u 19.30 sati, biće drama „Tesla“, sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, kojom je zemunsko pozorište započelo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, a izborom biografske priče o velikom naučniku, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića otvoren je ciklus predstava o velikanima.

„Madlenianum“ će repertoar menjati svake sedmice, a od naredne premijerna prikazivanja biće sredom, petkom i nedeljom, dok će ostali dani biti rezervisani za reprize, pošto će svaka predstava imati po dve reprize.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram