Denis Muric Zlatni decko
Denis Murić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Uručenjem festivalskih nagrada i vatrometom večeras su na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi završeni 57. Filmski susreti, a glavnu nagradu festivala, Gran pri Naisa, dobio je Denis Murić za ulogu Denisa Markovića u fillmu „Zlatni dečko“.

PROČITAJTE JOŠ:

Murić se publici obratio putem video poruke, pošto je zbog snimanja serije bio sprečen da lično primi nagradu.

„Ne mogu da vam opišem koliko mi nagrada znači, ali znam da mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad.  Stvarno se nadam da ću kroz svoj dalji rad uspeti da opravdam ovu nagradu i njen teret“, rekao je Murić.

Denis Muric Zlatni decko
Denis Murić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nagrada za glavnu žensku ulogu „Carica Teodora“ dodeljena je Danici Ćurčić za ulogu Vukice u filmu „Mrak“, dok je nagrada za glavnu mušku ulogu „Car Konstantin“ pripala je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu „Komedija na tri sprata“.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Aleksandra Balmazović za ulogu Mile u filmu „Usekovanje“, a Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Petru Strugaru za ulogu u filmu „Zlatni dečko“.

Najbolji debitant ovogodišnjeg festivala je Stefan Beronja, za ulogu Malog u filmu „Heroji radničke klase“.

Za najbolju epizodnu žensku ulogu nagradjena je Anita Ognjanović za ulogu Ane u filmu „Usekovanje“, a za najbolju epizodnu mušku ulogu nagradjen je Aleksandar Djurica za ulogu Jegulje u filmu „Heroji radničke klase“.

Specijalnu nagradu žirija dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu „Usekovanje“.

Pavle Mensur Foto: E-Stock_Mirko_Rodic

Nagrada za stranog glumca pripala je Kseniji Marinović, za ulogu Nade u filmu „Nebesa“.

Na festivalu su, već po tradiciji, dodeljene i specijalne nagrade za glumačka ostvarenja u filmovima i serijama koji su prikazivani tokom protekle godine.

Nagradu za najkomičniju ulogu „Milorad Mandić Manda“ dodeljena je Olgi Odanović.

Dodela nagrada Narodno pozoriste
Olga Odanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Odanović je rekla da je njen prvi komentar, kada je čula da će dobiti nagradu rekla: „Molim vas nemojte to da mi dajete“.

„On je bio moja radost, moj kolega, moj prijatelj. On je bio zaista neko sa kim sa imala veliku čast i privilegiju da stojim na sceni u pozorištu, da delim hiljade kadrova u našoj čuvenoj seriji ‘Selo gori, a baba se češlja’, koju verujem da svi rado gledate. Toliko bi mogla da kažem o Mandi, dodala je Odanović, ali moram da budem kratka, a o Mandi ne može da se priča kratko.
On je bio veliko srce, velika duša. Maki moj dragi, prerano si mi otišao sa one strane duge. Hvala ti na svemu čemu si nas naučio i što si ostavio iza sebe“, rekla je kroz suze Odanović.

Nagradu za glumački par godine koja se dodeljuje po uzoru a nekadašnju nagradu „Ona i on“ dobili su glumci Milica Milša i Vladan Savić, za uloge u televizijskoj seriji „Igra sudbine“.

Na otvaranju festivala, nagrada „Pavle Vuisić“ za životno delo uručena je Slavku Štimcu.

Na zatvaranju festivala prikazani su filmovi van zvaničnog programa „Olga“, „To je Toma“ i „Heroji“.

O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri sa predsednicom Brankicom Zorić Vasović i glumcima Hadži Petrom Božovićem i glumcem i piscem Dušan Premović, kao članovima žirija.

*****
BONUS VIDEO: Dodele modnih nagrada u Splitu – spektakularno i holivudski
Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar