Gordan Kičić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Hvala vam mnogo, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio baš ovu nagradu, jer je ona meni najvrednija. Kada pravimo filmove, pravimo ih za sebe sa potrebom da ispričamo neke priče koje nama znače, ali i sa potrebom i intencijom da se to publici dopadne, rekao je glumac Gordan Kičić primajući nagradu žirija publike koja je pripala njegovom filmu "Realna priča" na 49. Filmskom festivalu u Sopotu.

Popularni glumac bio je jedan od retkih nagrađenih koji je sinoć došao na svečano uručenje nagrada. Poslovne obaveze, godišnji odmori, kao i činjenica da su se isto veče filmski radnici preselili na Palić gde je je otvoren 28. Festival evropskog filma, dodatno je sprečio dolazak specijalnih gostiju.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo u poslednjih par dana dobili nekoliko nagrada za ovaj film koji je od prošle godine. Završio je svoj bioskopski život pred koronu, ali kada je trebalo da dođu na red festivali, mnogi su otkazani ili su bili onlajn zbog pandemije koja je poremitila planove. Ali, eto, dogodilo se da sam pre nedelju dana dobio nagradu za režiju u Plovdivu u Bugarskoj, evo sada nagrada publike u Sopotu, to je vredna stvar, i stvarno mi mnogo znači – rekao je Kičić za Nova.rs.

Gordan Kičić u Sopotu Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Film „Realna priča“ predstavlja realnu i životnu situaciju iz ugla glavnog lika čija su iskrenost, spontanost i duhovitost publiku Sofesta impresionirale. Preplitanjem beskrajno komičnih scena i veoma emotivnih momenata, publika je bila ujedno i nasmejana i raznežena. Kroz maestralnu glumu glavnih glumaca Gordana Kičića i Nine Janković, ovaj film ubedljivo odnosi priznanje publike ovogodišnjeg 49. Filmskog festivala u Sopotu, piše u obrazloženju žirija.

– Evo u oktobru počinjemo da radimo nastavak serije „Mama i tata se igraju rata“, neobično sam srećan i ponosan na celo ovo putešestvije koje sam imao sa kolegama i vidim da ima smisla što se bavim ovom delatnošću. A isprepleteno je puno stvari, jer sam i reditelj i scenarista i producent i glumac – kaže Kičić.

Gordan Kičić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kičića ćemo gledati u filmu Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, a očekuje ga i premijera „Pucnji u Marseju“ reditelja Gordana Matića.

Nedavno je u Ateljeu 212 učestvovao u scenskom čitanju „Ja, Feđica“, po tekstu nedavno preminulog glumca Feđe Stojanovića.

– Feđu sam mnogo voleo i bilo mi je drago da pročitam ono što je on pisao. Neke stvari sam znao, neke nisam, drago mi je što smo to uradili. Bilo bi lepo da Erol Kadić uradi predstavu po tom tekstu i naravno da bih voleo da budem deo nje – rekao nam je Kičić, koga u matičnom pozorištu Atelje 212, gde ga dugo nismo gledali, očekuje nova predstava kada završi snimanje svoje serije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare