Goran Petrović Foto: Promo/Laguna

Promocija dve nove knjige Gorana Petrovića „Papir“ i „Ikonostas“ u izdanju kuće "Laguna", održana je sinoć u Maloj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, gde je nagrađivani književnik otkrio da je navedena dela stvarao 22 godine.

U pitanju su prve dve priče, odnosno „dva toka“ u „Romanu Delti“, univerzumu alegoričnih pripovesti čija se radnja razvija od srednjeg veka sve do savremenog trenutka.

Ikonostas Goran Petrović Foto:Promo/Laguna

Pored autora, o knjigama su govorili – Jana Aleksić – književna kritičarka, Aleksandar Milanović – lingvista, Dejan Papić – osnivač i direktor kuće „Lagune“ i Dejan Mihailović – urednik, uz moderatora Tanju Vučković ispred „Lagune“.

“Iskreno, zaista je potrajalo pisanje ovih knjiga, više od 20 godina, i izgleda da ja ne umem sa vremenom, nemam za njega osećaj. Roman se ponašao kao voda, curi kroz prste, onda se napravi lokva, ili barica, stalno se razvrstava. Na neki način smatram i da je književnost kao voda, uvek nađe svoj put da je “čujemo”, odnosno čitamo”, ocenio je Petrovicć, koji je uoči 65. Beogradskog sajma knjiga već promovisao ove dve knjige iz budućeg serijala u knjižari Delfi SKC, ali je sinoćnje predstavljanje bilo u znatno širem sastavu.

Bonus video: Petar Božović na promociji svoje monografije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar