Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Čuvena umetničko-akrobatska kompanija "Sirk di solej" (Cirque du Soleil) ponudila je fanovima virtuelno bekstvo od izolacije u vidu digitalnog skloništa sa snimljenim predstavama pa će svako imati utisak kao da gleda šou iz prvog reda.

Kompanija sa sedištem u Montrealu pokrenula je novu onlajn stranicu „CirqueConnect“ na kojoj će svakog petka puštati po jedan besplatan komad.
Za početak, sinoć je premijerno emitovan (i još uvek dostupan) 60-minutni specijal sa najboljim delovima iz tri predstave: „Amaluna“ (2012), „Volta“ (2017) i „Bazar“ (2018).

– Misija „Sirk di soleja“ uvek je bila da ponudi jedinstvene, zapanjujuće doživljaje. Naše predstave daju priliku gledaocima da pobegnu u svetove fantazije i mašte koje su stvorili naši jedinstveni junaci. Danas, više no ikad, moramo da nastavimo da stvaramo čuda, makar i izdaleka, i sprovodimo ih pravo u vaše domove – izjavila je Šila Morin iz „Sirk di soleja“.

 

Predstave ove kompanije, koju čine najtalentovaniji gimnastičari, akrobate i ljudi od gume, ali i vrhunski muzičari, među najpopularnijima su na svetu. Iako ništa ne može da se poredi sa gledanjem uživo njihovih vratolomija koje prkose gravitaciji i ostavljaju bez daha, odluka da neke od predstava emituju onlajn oduševila je mnoge, naročito roditelje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram