Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pijanista Ljubo Divac, uz pratnju Severina Filipovića na klaviru, održaće sutra sa početkom od 18 časova koncert u Galeriji SANU, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Pijanisti će na koncertu izvesti dela Karola Šimanovskog, Johanesa Bramsa, Franca Šuberta i Betovenovu „Sonatu op.111 br.32 u ce-molu“.

Ljubo Divac, rođen u Beogradu završio je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti, gde trenutno završava i doktorat. Osvajao je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu („Sirmium music fest“, 25. Međunarodno takmičenje za mlade pijaniste, Internacionalno muzičko takmičenje „Bonn and Salzburg“, „Natjecanje mladih glazbenika“). Nastupao je na Kolarcu, Galeriji SANU, „Artgetu“, Italijanskom centru za kulturu… Paralelno sa studijama klavira, završio je osnovne i master studije na Građevinskom fakultetu u Beogradu, gde je takođe i student doktorskih studija.

Severin Filipović, rođen u Makarskoj, diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a master studije završava na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Briselu u klasi profesora Aleksandra Madžara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar