Foto: Promo/ARTE Galerija/Vladimir Miloradović

Dela velikana likovne umetnosti s ovih prostora od Save Šumanovića i Milana Konjovića, preko Petra Lubarde i Nedeljka Gvozdenovića, do Ljubice Sokić, Mire Brtke i Dušana Džamonje krase tradicionalnu novogodišnju izložbu galerije Arte, koja će trajati do 16. decembra, saopšteno je iz ove institucije.

U čak četiri izlagačka prostora u Beogradu, dva na Andrićevom vencu, i po jednom u Kralja Milana i Svetogorskoj izložena su remek-dela međuratne, posleratne i savremene jugoslovenske i srpske umetnosti. Sve to u okviru tradicionalne novogodišnje izložbe galerije Arte, koja je kao i svake godine uvod u aukciju.

Pred posetiocima je uzbudljiv izbor slika, radova na papiru i skulptura umetnika, kao što su Sava Šumanović, Ivan Radović, Milan Konjović, Marko Čelebonović, Peđa Milosavljević, Petar Lubarda, Nedeljko Gvozdenović, Ljubica Cuca Sokić, Igor Vasiljev, Dado Đurić, Ljuba Popović, Petar Omčikus, Vladimir Veličković, Radomir Damnjanović Damnjan, Mira Brtka, Bora Iljovski, Dušan Džamonja, Mrđan Bajić

Na ovoj, 15. po redu aukcijskoj izložbi predstavljeno je 200 dela iz kolekcije galerije Arte, ali i privatnih kolekcija.

Izloženi radovi Foto: Promo/ARTE Galerija/Vladimir Miloradović

A poseban segment izložbe predstavljaju „Blue Chip“, odnosno umetnička dela izuzetne vrednosti i to najafirmisanijh autora, čiji je značaj istorijski potvrđen.

Izložba je dostupna i na sajtu galerije, kao i mogućnost onlajn aukcije ovih dela, uz prethodnu registraciju na portalu Artea, precizira se u saopštenju.

Bonus video:

Sava Šumanović, teška sudbina genija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar