Foto:Miloš Cvetković

Promocija knjige „Sloboda do temelja“ fotografa Miloša Cvetkovića, koja sadrži fotografije iz ratnog Vukovara nastale su u razmaku od nekoliko meseci - od kasnog proleća 1991. godine do ulaska i neposredno nakon ulaska JNA i pratećih paravojnih jedinica u Vukovar, 18.11.1991.

Promocija knjige „Sloboda do temelja“ fotografa Miloša Cvetkovića, koja sadrži fotografije iz ratnog Vukovara održaće se u galeriji „Endžio HAB“, Dobračina 4 u Beogradu, danas (18.novembar) sa početkom u 18 časova. Promociju prati i izložba fotografija koju će posetioci moći da vide do 23. novembra.

Foto:Miloš Cvetković

Sve fotografije Vukovara i okoline, snimljene su u razmaku od nekoliko meseci, od kasnog proleća 1991. godine do ulaska i neposredno nakon ulaska JNA i pratećih paravojnih jedinica u Vukovar, 18.11.1991.

Jedna jedina fotografija u ovoj knjizi nije direktno vezana za Vukovar, ali smatram da je upravo s njom važno otvoriti ovu priču. Fotografija susreta šest predsednika na Brdu kod Kranja 1991. godine. Raspored velikih lidera, koji još nisu na vrhuncu, dok se druže na pauzi, jako lepo pokazuje ko je sa kim i šta nam se sprema. Ključnu ulogu odigraće lideri dva najveća naroda, srpskog i hrvatskog. Pratio sam njihove susrete u Splitu, Ohridu, Sarajevu, Beogradu i znao sam da se sprema zlo. Da će biti baš ovakvo, to nisam znao“, kaže Miloš Cvetković.

Foto:Miloš Cvetković

Bonus video: Podcast Snaga uma – gošća Marija Ratković

video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare