Na samom kraju oficijalnog dela objave NIN-ovog žirija da je Milena Marković sa svojim romanom "Deca" osvojila NIN-ovu nagradu, u hotelu "Moskva" pojavio se i Flavio Rigonat, izdavač ove knjige i vlasnik izdavačke kuće "LOM".

– Imao sam osećaj kada smo objavili ovu knjigu, da će to jednog dana postati moderni klasik, ako već nije sada. Kao što je svojevremeno postao roman “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihailovića. To je jedna od retkih knjiga koja je vrlo brzo postala moderni klasik. Takvih knjiga bude jednom u 50 godina – rekao je Rigonat za Nova.rs.

„LOM“ nije velika izdavačka kuća, ali ima svoju dugu tradiciju i svoje mesto, i sigurno im znači jedna ovakva nagrada.

– To je prvi put da smo mi dobili ovako značajnu nagradu. Ja sam dobijao kao prevodilac, ali to je drugo. Ovo je prva i velika nagrada za izdavačku kuću, ali prevashodno za Milenu. Mi njene knjige objavljujemo više od 20 godina, ovo je samo šlag na torti, zaključio je Rigonat.

Milena Marković je dobitnica Ninove nagrade za roman „Deca“, saopštio je danas žiri u beogradskom hotelu Moskva. Njena knjiga je dobila tri glasa članova žirija, dok su po jedan glas dobili „Mokrinske hronike“ Srđana V. Tešina i „Pogovor“ Davida Albaharija.

Bonus video: Teofil Pančić, predsednik NIN-ovog žirija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar