Predstava Ljubav i drugi zločini Foto: Promo

Film Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini", u kojem su glavne uloge igrali Vuk Kostić, Anica Dobra, Milena Dravić i Feđa Stojanović, po scenariju Arsenijevića, Srđana Koljevića i Bojana Vuletića, postavljen je na scenu pozorišta Tamási Áron u Transilvaniji.

Reditelj predstave je Theodor-Cristian Popescu, poznati rumunski reditelj i profesor na fakultetu u Bukureštu. U komadu glumi ceo ansambl pozorišta, a u glavnim ulogama su Bence Kónya-Ütő, Janka Korodi, Tibor Palffy i Zsuzsa Gajzágó.

Predstava Ljubav i drugi zločini Foto: Promo

O svojim utiscima sa premijere Arsenijević kaže:

– Bilo je neverovatno uzbudljivo i jako emotivno videti naše junake kako dobijaju novi život, govore na jeziku koji ne razumem, oživljavaju u jednom sasvim drugačijem umetničkom svetu. Fasciniran sam originalnim i efektnim rediteljskim konceptom koji je Cristian Popescu izmaštao da „otključa“ naš tekst. Duboko sam dirnut nadahnutom i posvećenom glumačkom igrom celog ansambla. Tokom cele predstave sam bio na ivici sedišta od uzbuđenja.

Predstava Ljubav i drugi zločini Foto: Promo

Originalni film u produkciji Miroslava Mogorovića i filmske kuće Art & Popcorn, svetsku premijeru je imao na Berlinskom festivalu 2008. i ovenčan je sa više međunarodnih i domaćih nagrada.

Predstava Ljubav i drugi zločini Foto: Promo

Radnja je smeštena na Novom Beogradu gde Anica, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da ukrade znatnu količinu novca i zauvek ode iz zemlje. Priča prati taj njen poslednji dan, od jutra do večeri. Ona se tiho oprašta sa prijateljima i svima onima koji su činili njen život, čini sitne osvete o kojima je oduvek maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može sa sobom da ponese. Kroz taj jedan dan mi sklapamo sliku njenog celog života.

Sve bi manje-više išlo po planu da joj tog istog dana, Stanislav, mladić iz kraja, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav. I ona počinje da se pita – šta ako je to ljubav njenog života? Pošto to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja večeri treba da odluči šta da uradi.

Bonus video: Arsenijević: FEST je divan filmski svet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar