Podeli
Nemanja Radulović
screenshot: Youtube/NemanjaRadulOfficial

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da 17. i 18. marta od 21h u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine pogleda dokumentarni film o Nemanji Raduloviću, uz prisustvo našeg muzičara i njegovih kolega.

“Dojče gramofon” i francuska filmska i video kuća “Neutra” pokrenuli su nov ciklus audiovizuelnih serija pod nazivom “UNIQUE – un artiste, un lieu, un concert” (Jedinstven – umetnik, mesto, koncert) koji uključuje neke od najznačajnijih muzičara današnjice. Prvi dokumentarni film-koncert snimljen je sa Nemanjom Radulovićem i sastavom “Double Sens” u neolitskom naselju Karnak.

Premijera je održana 23. januara i od tada se film emituje u više od 400 bioskopskih dvorana širom Francuske, Belgije i Švajcarske. Dr Klemens Trautman, predsednik “Dojče gramofona” je povodom premijere filma
istakao zadovoljstvo što su iskoristili jedinstvenu priliku da na svež način predstave klasičnu muziku i povežu je sa bioskopom, televizijom i onlajn publikom. Njihov glavni cilj je da svojim umetnicima omoguće da umetničke projekte predstave u specifičnim audio-vizuelnim formatima koji imaju odličan kvalitet i širok domet do publike.
“Snimanje koncerata na zadivljujućim mestima i izvan tradicionalnih koncertnih prostora nudi novi umetnički pristup živoj klasičnoj muzici. Bioskopska i televizijska publika su ciljni gledaoci ovih jedinstvenih predstava sa željom da oni postanu i koncertna publika. ‘Neutra’ sarađuje sa mladim talentovanim rediteljima, poznatim po svojim radovima u drugim žanrovima, na primer u pop muzici. Kroz ove projekte garantujemo umetničku izvrsnost i posebnu vrstu integriteta koja uključuje neverovatna zvučna iskustva”, istakao je Filip Širer, direktor “Neutra” produkcije povodom premijere ovog filma, a prenosi Kolarčeva zadužbina.
Ulaznice za projekcije na Kolarcu koštaju 400 dinara .