"Bela vrana" Rejfa Fajnsa, Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Filmovi sa prošlogodišnjeg Festa "Hladni rat" Pavela Pavlikovskog i "Bela vrana" Rejfa Fajnsa, potom američka drama "Fatalni ishod" (2017) Eliota Lestera i animirani film "Luiza na obali" prikazan na "Kids Festu" 2016. godine, biće od 1. avgusta na repertoaru onlajn bioskopa Moj OFF.

U režiji popularnog Britanca Rejfa Fajnsa nastala je englesko-srpska koprodukcija „Bela vrana“, koja je delom snimana u Beogradu, o čuvenom ruskom baletskom igraču Rudolfu Nurejevu.

Radnja ovag biografskog filma smeštena je u period Hladnog rata, vraćajući nas decenijama unazad kada je baletski igrač tadašnjeg lenjingradskog teatra Kirov – talentovani Rudolf Nurejev, odlučio da i pored stalne pratnje KGB-a ostane u Parizu i ne nastavi turneju sa trupom.

Njegov zahtev za azilom u Parizu zapanjilo je svet i postao više nego dramatičan za sve prisutne članove pozorišta, ali blistava karijera bila mu je zagarantovana i na Zapadu.

Fajns igra profesora Aleksandra Puškina, Nurejeva ukrajinski baletetski igrač Oleg Ivenko, a u ostalim uglogama su Nebojša Dugalić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić i Tamara Krcunović.

Film „Hladni rat“ Pavelu Pavlikovskom doneo je nagradu za režiju na Kanskom filmskom festvalu, a inspirisan je burnom ljubavnom pričom njegovih roditelja u posleratnoj Varšavi.

Pavlikovski donosi priču o ljubavi između džez pijaniste Viktora (Tomaš Kot) i mlade Zule (Joana Kulig), talentovane za pevanje i igru, o njihovim različitim temperamentima, socijalnom poreklu, a lokacije stalnih susreta poput Berlina, Pariza, Jugoslavije ostaće tesne za njihovu strast.

Za najmlađe na repertoaru Moj OFF-a na repertoaru će se naći francuski animirani film „Luiza na obali“ iz 2016. godine, a besplatno u četvrtak, 6. avgusta, posetioci onaljn bioskopa moći će da pogledaju film sa Arnoldom Švarcenegerom „Fatalni ishod“ zasnovan na istinitim događajima u Nemačkoj, kada su se dva putnička aviona sudarila zbog greške kontrolora saobraćaja.

Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Priča prati živote dva potpuna stranca koje je povezala nesreća, Romana (Švarceneger) koji u toj nesreći gubi ženu i trudnu ćerku i kontolora leta Džejka (Mek Neri) čija greška je uzrok nesreće.

Komentari

Svi komentari (0)