Emir Kusturica i mladi muzičari sviraju na Mokroj Gori

Kultura 25. sep. 202109:41
Podeli:
Emir Kusturica & No Smoking Orchestra Foto: Promo
Emir Kusturica & No Smoking Orchestra Foto: Promo

Muzički festival „Kustendorf Klasik“ biće održan 28. septembra u Drvengradu, ali u novom, onlajn formatu, saopštili su organizatori.

Festival klasične muzike „Kustendorf Classic“ održava se od 2013. godine svakog leta u etnoselu Drvengrad. Festival, koji je pokrenuo reditelj Emir Kusturica, podrazumeva takmičenje mladih muzičari iz Srbije i Rusije u veštini izvođenja ruske klasične muzike u dve starosne kategorije za glavnu nagradu festivala Zlatnu matrjošku. Pored takmičenja, manifestacija je zamišljena tako da mladi talenti takođe i uče od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

Festivalska tradicija će, uprkos pandemiji, biti nastavljena, s tim će ovoga puta „Kustendorf Klasik“ menja format u „Kustendorf Concert“ (Kustendorf koncert). Ovoga puta publici će u onlajn formatu biti ponuđena sinteza svirke „all stars“ muzičara, ali i onih mladih. Predviđeno je da na pozornici Drvengrada Emir Kusturica i njegova grupa „The No Smoking Orchestra“ izvedu svoje hitove, s tim će „Kustendorf koncert“ obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada neizvođenim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, svirati pesme Kusturičinog sastava.

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra Foto: Promo
Emir Kusturica & No Smoking Orchestra Foto: Promo

Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, sviraće studenti iz Srbije – Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije – Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Nove aranžmane dobro poznatih pesama uradio je kompozitor Aleksandar Sedlar.

„Kustendorf koncert“ premijerno će moći da se pogleda od 28. septembra putem ovog linka, saopštili su organizatori.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Komentari

Vaš komentar