Duško Gojković Foto: EPA/DANIEL REINHARDT

Svetski poznatom džez trubaču i kompozitoru Dušku Gojkoviću, koji živi u Minhenu, danas će biti uručena nagrada "Berklee Master of Global Jazz Award", odnosno priznanje Majstor globalnog džeza, saopštilo je Udruženje "Duško Gojković džez inicijativa".

Nagrada „Majstor globalnog džeza“ (Master of Global Jazz) dodeljuje se umetnicima koji služe za primer predstavljajući  prakse i vrednosti čuvenog američkog muzičkog koledža Berkli, precizira se u saopštenju.

Te vrednosti koje gaji Berklijev svetski džez institut (Global Jazz Institute) jesu da studentima pruža mogućnost da istraže svoju kreativnost i dovedu svoje muziciranje na najviši mogući nivo, unaprede društvenu moć muzike kao alata za poboljšanje društva, i muzičko kreativno razmišljanje povežu sa prirodnim okruženjem.

Ova nagrada Majstora globalnog džeza do sada je dodeljena samo slavnom američkom saksofonisti i kompozitoru Vejnu Šorteru 2013. godine.

Ceremonija uručivanja nagrade Dušku Gojkoviću biće održana u okviru koncerta laureata nagrade „Kurt Maas Jazz Award“ za 2021. godinu.

Prenos ceremonije će biti upriličen uživo od 19 časova iz Kulturnog centra „Gasteig“ na Jutjub kanalu Instituta za džez Akademije za muziku i teatar Minhen, dodaje se u saopštenju Udruženja „Duško Gojković džez inicijativa“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare