Dusan Kovacevic
Dušan Kovačević Foto:Vesna Lalić

Što bi se reklo, odlažemo život, kaže direktor Zvezdara teatra za Nova.rs.

Premijera predstave “Berači snova” u Zvezdara teatru koja je bila zakazana za 6. novembar, iznenada je otkazana. Kako se navodi na sajtu pozorišta “razlozi za otkazivanje su dvojaki: sa jedne strane to su tehničke prepreke koje su produžile rad na predstavi, ali i preventivni razlozi koje diktira trenutna epidemiološka situacija”.

– Desilo se ono što je sve češće a to je da je jedan glumac dobio koronu. Sada sledi uobičajen proces a to je da se testiraju svi koji su bili učesnici u toj predstavi. Ona ima lakši je oblik virusa, nije alarmantno, ali svi smo sada na oprezu. Evo ovog trenutka krećem u Zvezdara teatar da vidim šta ćemo da radimo – kaže za Nova.rs dramski pisac Dušan Kovačević, direktor Zvezdara teatra.

Čitajuće probe za predstavu „Berači snova“ u Zvezdara teatru Foto: Beta/ZZE

On podseća da se sa radom na predstavi “Berači snova” počelo još u martu, pa je odložena zbog vanrednog stanja.
– Sada ponovo moramo da je odložimo tako da, što bi se reklo, odlažemo život. Cela priča je tragična, jutros kada sam gledao epidemiološke izveštaje, sve mi zajedno liči na jedan horor film kojem se ne vidi kraj. Moramo se prilagođavati, snalaziti, praviti nove planove – konstatuje Kovačević.

Po njegovim rečima, sve što nas je snašlo liči na ratno stanje.

– Samo što za razliku od onog vremena, kada vidite Nemce pobegnete u šumu, a sada nemate gde da pobegnete. Stvarno je situacija poprilično teška, znam nekoliko bliskih ljudi koji su trenutno na lečenju zbog koronavirusa – zabrinuto priča Kovačević.

Ako sve bude u redu, dodaje, premijera komada “Berači snova” po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića biće održana 27. novembra.

Komad prati život porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline… Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza kojeg se kriju mnogo važnije životne teme današnjice ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

Glumačku podelu čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Branislav Tomašević, Ivan Jevtović i Joakim Tasić. Scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Marina Vukasović Medenica a autor muzike Zoran Erić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar