Muzej nauke i tehnike, izložba Leta pre neta, otvaranje izložbe
Foto: Muzej nauke i tehnike/Promo

Izložba ,,Leta pre Neta'' biće otvorena 17. novembra u Galeriji 51 Muzeja nauke i tehnike, saopštili su iz ove ustanove.

Ideja postavke je da se najmlađoj publici približi duh vremena pre Interneta i značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu. Tako će se mladi prvi put susresti sa pojedinim tehničkim uređajima, dok će se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratiti u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre Interneta.

Foto: Muzej nauke i tehnike/Promo

Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter, a autorke su kustoskinje Muzeja: Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević.

Postavka je podeljena na dve vremenske zone: “Ovako je nekada bilo” i “Ovako je počelo” i šest tematskih stanica: “Piši-briši”, “Кada moje uši čuju”, “Ptičica”, “Halo, ko je”, “Zabava u kutiji” i “Ringeraja”.

Na kraju postavke je stanica “Surf bez daske”, u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu. Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa će tako deca imati priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalju pismo, režiraju sopstveni film, isprobaju kameru opskuru, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga.

Foto: Muzej nauke i tehnike/Promo

Tokom trajanja izložbe biće organizovane radionice, turniri u klikerima i razna takmičenja u kojima će oni najspretniji i najmaštovitiji osvojiti brojne nagrade.

Izložba ,,Leta pre Neta“ trajaće do marta 2023. godine.

Bonus video: Otvaranje retrospektivne izložbe Mrđana Bajića u Muzeju savremene umetnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar