Foto: Đorđe Tomić/Promo

Premijera predstave "Drveće pleše" DAH Teatra biće održana večeras u 20 sati u Studentskom parku u Beogradu, a sutra će u isto vreme biti izvedena repriza.

Ovom predstavom, koja je deo šireg projekta, Dah teatar se pridružuje svetskom danu akcije povodom klimatskih promena koji je obeležen širom sveta juče, 29. oktobra.

Plesno-pozorišna predstava „Drveće pleše“ koju su režirale Dijane Milošević i Jadranke Anđelić, izvodi se na otvorenom u saradnji sa Institutom za umetničku igru.

Komad se na scensko-poetski način bavi važnošću očuvanja drveća.

Foto: Đorđe Tomić/Promo

– Inspirisani istraživanjima o „životu“ drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo, želimo da najdirektnije, umetničkim sredstvima utičemo na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i da shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče. Drveće nam omogućava ne samo kiseonik, nego ima još čitav niz svojstava važnih za naše duhovno i fizičko zdravlje, a posebno je važno za očuvanje ekosistema. Kod nas, ali i u svetu se globalno krčenje šuma nastavlja alarmantnom brzinom: 7-8 miliona hektara šume se uništava svake godine, što je približno veličini Portugala – upozoravaju autorke, naglašavajući da predstava postavlja pitanje kako podići svest o toj važnosti, i inspirisati sugrađane na aktivno učestvovanje u zaštiti životne sredine, pitanje je koje postavlja ova predstava. 

Bonus video:

Otvaranje Bitefa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar