Srđan Dragojević Foto: N1

Znači, nema više bioskopskih projekcija ni u 21, ni u 20 časova. U glavnim terminima, prva je reakcija reditelja Srđana Dragojevića nakon novih restriktivnih mera, kojima se ograničava rad gotovo svih objekata do 21 sat, usvojenih danas na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

– Dakle, nove mere. 21 sat – započinje svoj post na Tviteru reditelj Srđan Dragojević, uz konstataciju da to znači da „nema više bioskopskih projekcija ni u 20, ni u 21 sat“, dodajući:

– Glavni termini. Sa ovim i zakonom o popunjenošću sala, nema baš rezona. Dobro je što nismo odlučili da uđemo u distribuciju… – konstatuje reditelj i scenarista, misleći pritom na svoje najnovije ostvarenje „Nebesa“, koje je nazvao „hrišćanskom alegorijom“.

Scenarista i reditelj „Nebesa„, poznat po ostvarenjima „Mi nismo anđeli“, „Lepa sela lepo gore“ i „Parada“, potom je ukazao na sledeće:

– Kladionice se tu drže, manje će im smetati. Ok. Zanimljivo. Idemo dalje…- zaključio je Srđan Dragojević.

Na Dragojevićev tvit da korona može da se dobije „i u 17 časova, kao i u 23 sata“ nadovezao se dramski pisac Siniša Kovačević opaskom da su pozorišta i bioskopi u četiri popodne „vazdušne banje, hiperbarična komora i lečilište za tuberane i astmatičare“ i da je u to vreme „mogućnost zaraze isključena“:

–  Već u devet uveče prostor su zaraze u kome caruje virus i vreba gotovo izvesna smrt. Provereno – zaključio je Kovačević na Tviteru. Ove reči Srđan Dragojević dočekao je sa: „Naravno“, dodavši da su u pitanju polovične mere i da, umesto da zatvore sve na 14-21 dan, ograničavaju radno vreme do 21 sat:

– Napravili su kermes sa izborima, potrošili lovu za pomoć, sada mogu samo da foliraju – napisao je Dragojević.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić rekla je danas, posle sednice Vlade, da je prihvatila savet stručnog dela Kriznog štaba da u Srbiji budu uvedene restriktivne mere, kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. Vlada je donela odluku da od utorka, 17. novembra bude ograničen rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova… Odlukom je ograničen rad svih objekata, izuzev apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave dostavom hrane, u periodu od 21 sat uveče do pet ujutro.