Foto: Promo

Nestrpljiv sam, euforija je već u ne znam kom “piku”, kako se to kaže, u drugom talasu, kaže Darko Nikolić pred svečanu premijeru njegovog filma "Jedini izlaz" sa Anđelkom Prpić, najavljenu za 10. februar u "Sinepleks Ušću" i potom u bioskopima širom Srbije i Banjaluci.

Film „Jedini izlaz“ će nakon premijere u Beogradu 10. februara svoj dugoočekivani bioskopski život početi 11. februara u dvoranama širom Srbije, kada će priliku da se druži sa glumcima imati i publika u Novom Sadu u „Areni sinepleks“ i „Sinepleks promenadi“, najavili su producenti i distributer „Art vista“.

Specijalna projekcija u Kragujevcu zakazana je za 12. februar u bioskopu „Sinepleks plaza“, planirano je da se dan kanije glumačka i autorska ekipa filma poklone i publici u bioskopu „Sinepleks Niš“, a najavljena je i svečana projekcija filma u 17. februara u bioskopu „Sinepleks palas“ u Banjaluci. Sve projekcije biće održane uz preporučene epidemiološke mere.

Foto: Promo

Oko psihološkog trilera u režiji Darka Nikolića, po scenariju Marka Popovića, okupljena je impozantna glumačka ekipa, pojačana glumcima iz regiona. Pored Anđelke Prpić, kojoj je ovo prva glavna uloga u dugometražnom filmu, igraju i Janko Popović Volarić, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković, Klara Hrvanović…

Anđelka Prpić igra Anu Kolar, čiji je suprug, poznati beogradski advokat (Janko Popović Volarić) stradao u požaru. Šest godina nakon nesreće Ana dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljubomir Bandović) u lanac zločina, koji počinje nestankom mlade advokatice šest godina ranije. Dvoje junaka počinju zajedničku potragu za istinom koja ih suočava sa mrežom laži, ucena, ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti…

Premijera je prvobitno bila najavljena za početak decembra prošle godine, ali je pomerena zbog nepovoljne epidemiološke slike. Ovaj put, kaže Nikolić, „nema nazad“.

– Nestrpljiv sam, euforija je već u ne znam kom „piku“, kako se to kaže, u drugom talasu. Idemo u bioskope i možda će da bude baš kako treba. Očekujem da se film gleda, može da nam ide naruku i to što novih filmova, pogotovu domaćih, u bioskopima sada nema. Biće verovatno ovakvih i onakvih komentara, ali samo neka ih bude, da ne bude ravnodušnosti – kaže Nikolić.

Darko Nikolić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Govoreći o filmu u intervjuu za Nova.rs, Nikolić je ocenio da će, s obzirom na to da film ima i elemente socijalne drame, „uspeh biti potpun ako samo jedna žena, nakon gledanja filma i podstaknuta primerom, odluči da uzme sopstveni život u svoje ruke“.

– To je sada sve aktuelno, nažalost, uz sve ove poslednje događaje, ali biće toga da žene mogu same sebi da kroje sudbinu – navodi Nikolić.

Direktor fotografije je Miljan Milovanović, producent Marko Stanković, a muziku za film uradio je Đorđe Miljenović poznatiji kao Skaj Vikler.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar