Kadar iz filma "Sin", Foto: Promo/MCF

Onlajn premijera bosanske drame "Sin" Ines Tanović sa Snežanom Bogdanović i Uliksom Fehmijuom u glavnim ulogama, regionalna premijera britanskog filma "Zarobljena nada" sa Bilom Najem i ruski kandidat za Oskara 2018, "Bez ljubavi", novi su ovonedeljni naslovi na repertoaru domaćeg onlajn bioskopa Moj OFF.

Film „Sin“ u kojem su se naši glumci Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović prvi put našli zajedno pred kamerama, ujedno je i prvi film iz regiona koji će od subote, 9. maja, postati deo repertoara onlajn bioskopa Moj OFF.

Radnja filma scenaristkinje i rediteljke Ines Tanović, koji je kod nas prikazan na 48. FEST-u, smeštena je u Sarajevo i prati priču osamnaestogodišnjaka Armana koga su još kao bebu usvojili Jasna i Senad, jer nisu mogli da imaju svoju decu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu, a Arman se teško nosi s činjenicom da je usvojen. Uprkos svemu što čini kako bi skrenuo Dadu s puta samouništenja, roditelji negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme.

Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović sa ćerkom Nikom na otvaranju 48. FEST-a, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg domaćeg filma „Šavovi“, glumici Snežani Bogdanović poverena je još jedna zahtevna uloga, žene koja je usvojila dete.
– Jako mi je drago da sam radila ovaj film sa Ines. Pre svega, zato što ima mnogo manje ženskih autora i bavljenje savremenom porodicom iz ženskog ugla, a takođe i snimanje u Sarajevu na drugačijem akcentu bilo je veliko zadovoljstvo – rekla je glumica koja je i ranije snimala u Sarajevu, te je film „Sin“ na izvestan način, kako kaže, bio povratak gradu koji veoma voli.

Sa rediteljkom je mnogo pričala o problemima sa kojima se roditelji danas susreću, izjavila je Snežana nakon premijere filma na FEST-u.

– Vreme u kojem živimo je veoma komplikovano, jer smo udaljeni jedni od drugih, previše radimo, ekonomski položaj srednje klase je veoma težak, deca su suviše na tehnološkim pomagalima, ne vidimo se, ne čujemo se i ne razumemo se. A želimo sve najbolje i sve brzo. Ova priča je veoma specifična zato što postoje i dodatne, otežavajuće okolnosti, a to je dinamika između biološkog i usvojenog deteta, koje prolazi kroz probleme identiteta i puberteta – objasnila je Bogdanovićeva.

O zajedničkom radu na filmu sa suprugom i kolegom Uliksom Fehmijuom kaže da je bilo super i da su se oboje osećali dobro.
– Bilo je, naravno, i jako duhovitih momenata tokom snimanja jer to što se dobro znate odjednom izleti na neki neočekivan način u nekoj sceni i, onda, naravno, zabavi celu ekipu – otkrila je Snežana.

Na repertoaru online bioskopa naći će se i romantična „Zarobljena nada“ (Hope Gap, 2019) Vilijama Nikolsona.

Bil Naj i Anet Bening igraju supružnike koji posle 29 godina zajedničkog života odlučuju da se razvedu.

Tradicionalno, ponedeljkom i četvrtkom, Moj OFF poklanja gledaocima po jedan film.

Na repertoaru 11. maja to će biti ostvarenje „Bez ljubavi“ (Нелюбовь. 2017) ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva (Levijatan), priča o roditeljima usred brakorazvodnog postupka koji kreću u potragu za sinom, nestalim nakon njihove žučne rasprave.

Film je 2017. dobio Nagradu žirija u Kanu a 2018. je ušao u najuži izbor za stranog Oskara.

Triler „Ogledalo“ (Looking Glass, 2018) Tima Hantera sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi, besplatno je na repertoaru u četvrtak 14. maja.
Radnja prati par koji kupuje motel u pustinji gde počinju da se dešavaju razni čudni događaji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar