Sa prošlogodišnje dodele Gremija Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Ceremonija dodele Gremi nagrada koja je zakazana za 31. januar odložena je za 14. mart zbog novog naleta koronavirusa u Los Anđelesu, saopštila je Američka akademija za diskografsku umetnost.

Umesto 31. januara, ceremonija dodele najznačajnijih američkih muzičkih priznanja biće održana 14. marta, precizirali su organizatori Gremija, a prenose svetski mediji.

– Ništa nije važnije od zdravlja i bezbednosti svih onih u muzičkoj zajednici, ali i stotina onih koji rade na produkciji dodele Gremija – navela je Američka akademija za diskografsku umetnost, obrazlažući tako odluku o odlaganju ceremonije koja je trebalo da bude održana po 63. put poslednjeg dana ovog meseca u Stejpls centru u Los Anđelesu.

Ovaj grad beleži porast broja smrtnih slučajeva od koronavirusa i prijema u bolnice, dok su teretane, frizerski saloni i restorani zatvoreni i stanovnici su pozvani da ostanu kod kuće što je više moguće.

Organizatori Gremija saopštili su krajem prošle godine da žele da promene tradicionalni način održavanja godišnje ceremonije, bez publike i crvenog tepiha, odnosno potvrdili da će ona biti održana „polu-virtuelno“.

Novi datum održavanja dodele najznačajnijih američkih muzičkih priznanja izazvao je bes holivudskog Udruženja glumaca, s obzirom da je njihova tradicionalna dodela nagrada SAG Awards zakazana iste večeri, takođe u Los Anđelesu.

Inače, najviše nominacija za Gremi priznanje ima Bijonse, čak 9, dok su tri manje dobili Dua Lipa, Tejlor Svift i Rodi Rič.