Goran Slavić Foto: Maja Medić

Pre nego što sam upisao glumu, bavio sam se vaterpolom deset godina. Nijednu predstavu nisam odgledao pre toga, više me je privlačio film, a dogodilo se da sam najznačajnije uloge do sada uradio u pozorištu, priča za Nova.rs Goran Slavić (38), koji igra glavnu ulogu u ostvarenju „Živi i zdravi“ scenariste i reditelja Ivana Marinovića.

Reč je o komediji koja se ovog meseca snima u Herceg Novom i poluostrvu Luštica a naš sagovornik tumači mladoženju Momu čija mlada dva dana pre venčanja odluči da ipak ne želi da se uda. Njegov otac ne pristaje da se svadba otkaže, makar se mladenci sutra razišli. I tako kreće farsa začinjena neobičnim običajima koji se vekovima neguju u ovom kraju…

Pored Gorana Slavića, za kojeg svi kažu da će posle ove uloge biti neko koga ćemo zapamtiti, u podeli su i Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Dejan Đonović, Snježana Sinovčić Šiškov, Momo Pićurić, Nikola Ristanovski…

Goran Slavić na setu filma „Živi i zdravi“ Foto: Maja Medić

– Igrao sam u Ivanovom filmu „Igla ispod praga“. Tada sam tumačio epizodnu rolu, a sada mi je poverio veliku i zahtevnu – dodaje Goran, čija je karijera prvenstveno vezana za pozorište gde je ostvario više od 50 uloga, što glavnih što sporednih.

I svaka je na svoj način bila zapažena jer je, kako kaže, neko ko radi veoma temeljno i to je bilo prepoznato, pa ni nagrade nisu izostale.

– Znao sam da je Marinović mislio na mene dok je pisao scenario za ovaj film i zato nisam išao na kasting. Nisam imao tremu, iako je velika glumačka podela, jer sam prvenstveno imao želju da upoznam te ljude. Poznato je da Ivan, kao i ekipa produkcije, nikada ne okuplja tim koji će da sabotira, nego dobre ljude koji su i kolege i drugari, koji će dobro da rade. To mi bilo jako bitno za pripremu.

Priznaje da mu je prvi dan bio malo mučan i težak dok se nije uhodao i osetio kameru.

– Jer, ja sam čovek pozorišta i tamo je sve drugačije. Ali, brzo sam se uklopio i kako vreme prolazi, dolaze sve kompleksnije i složenije scene u kojima se moj lik nalazi, svaki kadar je promena kao šamar. Moj Momo doživi za dva dana ono što bi neko doživeo u dve godine kvalitetne veze. A ključne stvari koje bi trebalo da reši sa svojom partnerkom jeste da je bolje upozna i da to obavi za jedan dan, baš kada ta njihova svadba sazreva. I tako oboje sazrevaju – priča Slavić, koji za ovaj film imao dobru pripremu.

Foto: Maja Medić

Zanimljivo je da u ovom filmu, mladoženjinog kuma igra Goran Bogdan, sa kojim naš sagovornik ima posebnu vezu.

– Rođen sam u Mostaru, imao sam sedam godina kada je počeo rat, nisam ni prvi razred još završio. Odselili smo se prvo u Bileću, pa Nevesinje, potom u Sutomore, pa Mladenovac i na kraju smo se skrasili u Herceg Novom. Ima nešto u toj Hercegovini, u tom genu. Zanimljivo je da je i Goran Bogdan iz Širokog Brijega, njegov đed je pre rata radio sa mojim ocem u školi. To je neverovatno. Em se isto zovemo, em imamo i isti nadimak Gogo, i sada se trzamo stalno jer ne znamo koga zovu – priča nam Goran Slavić, koji je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bore Stjepanovića.

Film „Živi i zdravi““ Foto: Maja Medić

U braku je osam godina. Ponosi se svojim ćerkicama Sarom i Mašom i ističe da mu je porodica uvek na prvom mestu.

– Svu energiju crpim odatle, i blagosloven sam što imam razumevanje supruge za sva moja odusustva zbog posla. Živimo u Herceg Novom, a zaposlen sam u Gradskom pozorištu Podgorica, i često ne znam da li sam vozač ili takstista ili glumac. Putujem gore, dole, kada pripremam ulogu onda sam gore, kada odigram predstavu trčim dole i tako u krug. Život mi se deli na četiri sata vožnje dnevno.

A kako je raditi sa glumačkim veličinama koje su pozvane da igraju u ovom filmu, Goran Slavić odgovara da nije imao strah jer su svi veliki profesionalci.

– Reditelj Ivan Marinović je mislio da ću imati gard jer igraju sve glumačke veličine, ali nisam razmišljao o tome, to je moj posao. I pokazalo se da su to sve dobri i normalni ljudi, nemaju rogove, kandže, nego samo mogu da mi pomognu da ja uradim što bolje svoju ulogu. Sa Tihanom imam većinu scena, veliki je drug, a dobro je to što imamo isti pristup ovom poslu. Kada smo prve scene snimali rekla je, pa ja bih ovo radila svaki dan po deset puta koliko je dobro i tačno, a svaki put dodamo neku novu nijansu. Ovaj film će sigurno biti urnebesna komedija.

Bonus video: Snaga uma: Radivoje Raša Andrić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar