Tihana Lazović Foto: Robert Anic/PIXSELL

Šarmantna, energična, vanserijski talentovana Tihana Lazović jedna je od najtraženijih i najpopularnijih glumica u regionu. Mi smo je zavoleli nakon serija „Tajkun“ i „Novine“, a posebno nas je omađijala kao Lipša u „Području bez signala“.

Ovog proleća Tihana snima komediju „Živi i zdravi“ scenariste i reditelja Ivana Marinovića u kojoj tumači Draganu, mladu koja dva dana pre venčanja odluči da ipak ne želi da se uda. Mladoženjin otac ne pristaje da se svadba otkaže, makar se mladenci sutra razišli. I tako kreće najveća farsa ikad priređena, začinjena neobičnim običajima koji se vekovima neguju u ovom kraju… Film se snima u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica.

Tihana Lazović, film „Živi i zdravi“ Foto:Maja Medić

– Iako je u pitanju komedija, to što prolazi Dragana nije nimalo naivno. Reč je o mojoj vršnjakinji, koja kao i sve žene u tom dobu, nažalost, oseća veliki pritisak patrijarhalnog društva, kao i porodice. Ona zapravo ne zna šta da radi, ima mnogo pitanja na koje nije dobila odgovor od svih njih. Mislim da se svaka mlada koja je u tim godinama nađe u toj situaciji – objašnjava za Nova.rs Tihana Lazović.

Ono što je njoj zanimljivo u građenju lika jeste, kako ukazuje, to što bez bez obzira što je ceo kontekst veoma duhovit, ona igra ozbiljnu dramu.

– Ozbiljnu anksioznost, strah, previranja… I stvarno mislim da su od početka do kraja svi likovi, a posebno moja Dragana, u tom okviru. Ona će dočekati da dobije neke odgovore, da posloži neke stvari u glavi i da odraste.

Za scenario filma „Živi i zdravi“ ima samo jednu reč – fantastičan!

– I znala sam da je Dragana moja, apsolutno. Scenario je najbitniji za dobar film, a za ovaj sam znala da je reč o nečem drugačijem i posebnom. Do sada mi se nije desilo da sam se toliko smejala dok sam čitala i na prvo čitanje se videlo da je taj tekst bio gotov. Jer, u ovoj hiperprodukciji, često se scenariji pišu brzo, ostanu nedorečeni i računa se da će ga glumci doraditi, ispraviti – priča Tihana.

Tihana Lazović i Goran Slavić, film „Živi i zdravi“ Foto:Maja Medić

A kako se uklopila sa svojim direktnim partnerom Goranom Slavićem, koji tumači mladoženju Moma?

– Sa Ivanom Marinovićem sam bila u kontaktu mnogo pre nego što sam upoznala ostatak ekipe. Mnogo smo pričali o svemu, glumcima, posebno crnogorskim koje nisam nikad upoznala, a posebno o Goranu Slaviću. I kada smo se sreli, imala sam osećaj kao da smo zajedno studirali. Tako mi je nekako blizak po svemu. Toliko darovit, živ u kadru, pa jedno drugo savršeno nadopunjujemo. Jednostavno se desila neka magija koju ne mogu da opišem rečima.

Tako je bilo, dodaje, sa celom ekipom, koju uglavnom čine glumci iz Crne Gore. Nakon deset minuta je imala osećaj da ih poznajem ceo život.

– Bukvalno, bez preterivanja. Kako se radnja filma događa u Boki, prvo sam se prepala naglaska, kako ću to savladati, i onda sam shvatila da cela obala priča slično kao i mi Dalmatinci. Bokelji su mi jako bliski ne samo po energiji, nego je i sličan mentalitet. More je to. To što je tako divna radna atmosfera pripisujem produkciji, ali kako riba ide od glave, sve počinje i završava se od reditelja. Tako da je to Ivan Marinović, koji zna šta radi, talentovan je, spreman je, imam potpuno poverenje u njega i zato nema mesta za negativnu energiju.

Tihana Lazović, film „Živi i zdravi“ Foto:Maja Medić

Tihana je prvi put u Herceg Novom, na Luštici, i kaže da joj svaki trenutak božanstven.

– Samo jednom sam bila u Podgorici, a kako se prezivam Lazović, eto, vraćam se korenima. Moj deda je iz Crne Gore, kao vojno lice službovao je u Zadru, tamo je upoznao moju baku, gde se rodio moj otac, potom sestra i ja.

Kad porastem, želim da budem Mira Joković

Mirjana Joković i Tihana Lazović Foto: Maja Medić

– Imala sam sreće da dosta radim nakon završenih studija. U raznim projektima, moje filmske majke su bile stvarno vrhunske glumice. A sada majku moje junakinje Dragane tumači Mira Joković, o čijoj karijeri sam mnogo znala. Ona je topla, jednostavna, predivna osoba. Mislim da smo se zaljubile jedna u drugu, stvarno smo se zavolele. I znam da se iz ove saradnje nije izrodilo samo to da ostanemo samo dobre koleginice, nego da ćemo ostati prijateljice. Luda sam za njom i kada budem velika, želim da budem kao ona.

Ono što joj je bilo zanimljivo na početku snimanja jeste smeštaj u Institutu „Simo Milošević“ u Igalu.

– Bila sam oduševljena, ozbiljno. To je totalni retro, kao da smo upali u neki vremeplov, zaboravljeno vreme, i to mi se svidelo.

Na naš komentar da se nadamo da je ova uloga mlade neće umoriti, pa eventualno i odložiti njeno venčanje, kroz smeh komentariše:

– Ne, ne, neće. Pravim dobar odmak između sebe i likova koje igram. A i sigurna sam da se ja neću uplašiti – zaključila je Tihana koju čeka snimanje druge sezone serije „Tišina“, a gledaćemo je uskoro i u jednom italijanskom filmu.

Bonus video: Sergej Trifunović -„U zagrljaju Crne ruke“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar