Mađarska predstava "Lepotica sa hiljadu lica" Foto:Promo/Bitef teatar

Savremena mađarska cirkuska predstave „Lepotica sa hiljadu lica”, gostuje u subotu, 25. novembra sa početkom u 20 časova, u Bitef teatru.

Reč je komadu koji govori o mnogim licima žene. Predstava je inspirisana mađarskom bajkom „Boginja sa hiljadu lica“ koja opisuje suprotstavljene mitološke simbole žena: veštice, vile i boginje. Četiri umetnice premošćuju raj i pakao: rade na zemlji i u vazduhu, kombinujući savremeni ples i umetnost iz vazduha kako bi pokazali kontroverzu ženstvenosti.

Mađarska predstava „Lepotica sa hiljadu lica“ Foto:Promo/Bitef teatar

Kreatori kolektiva su četiri umetnice koje su svoju saradnju započele u INspiral cirkus centru. Tim čine dve Mađarice, jedna plesačica iz Španije i jedna iz Britanije – Dorottya Podmaniczky, Georgina Cassels, Marta Matovelle, Réka Zetelaki Četiri različite ličnosti koje čine celinu i koje se na jedinstven način predstavljaju u vazduhu.

U autorskom timu su i Emily Aoibheann (dramatrgija), Anna Bagi (muzički dizajn), Mary Lattimore (muzika – „Til A Mermaid Drags You Under“), Antal Szász (dizajn svetla), Irene Pepe (fotografija) i
Ajnácska Csíkszentmihályi (video).

Mađarska predstava „Lepotica sa hiljadu lica“ Foto:Promo/Bitef teatar

Bonus video: Milan Marić najangažovaniji glumac nove generacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar