Chant Electronique Foto:Promo

Prvi koncerti kolektiva "Chant Electronique" u okviru turneje po Hrvatskoj i Sloveniji zakazani su za 25. jul u Snežniku i dva dana kasnije u zagrebačkoj "Močvari", u okviru projekta "Vrelo zvuka" posvećenog promociji etno muzike. Ovaj elektro-etno sastav nastupiće potom na Krku i u Pazinu i Puli.

Chant Electronique (Çhâñt élečtrónïqùe) je kolektiv producenata i pevača i pevačica koji dolaze iz pet različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicionalne muzike i elektronike. Kolektiv je prošle godine objavio debi album „Chant Electronique Vol. 1“ pod etiketom „Rika muzika“, pesme s njega emitovane su na brojnim svetskim radio stanicama, uključujući i BBC, gde ih je podržao čuveni di-džej Džajls Piterson, a recenzije su se pojavile u renomiranim svetskim časopisima poput „Songlajnsa“ i „Kvajetusa“, navode organizatori iz kuće „Rika muzika“.

Projekat kom su doprineli i muzičari sa hrvatske alternativne scene Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić može se opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom, opisuje se u najavi koncerta. Više detalja o sastavu, nastupu i link za nabavku ulaznica mogu se videti na Fejsbuk stranici.

„Vrelo zvuka“ projekat je posvećen promociji etno/world/tradicionalne muzike i odvija se pod umetničkim vođstvom Emira Fulurije, a „Chant Elentronique“ nakon zagrebačke „Močvare“ trebalo bi da nastupi i na Krku (28. jula), a potom u Pazinu (29. jula) i u Puli (30. jul).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar