Foto: Shutterstock

Britanski savet u Srbiji je, odgovarajući na mere izolacije zbog pandemije koronavirusa, svoj festival posvećen video igrama i gejming kulturi PlayUK preselio na internet, i pozvao je zainteresovane na prvo od besplatnih predavanja 29. aprila.

Prvu radionicu održaće Lu Nesimento (Nascimento), jedna od osnivača i kreativna direktorka britanskog studija „Banihag“ (Bunnyhug) i nagrađivana autorka crteža za video igre. Radila je, između ostalog, na igrama Wargroove, Timespinner i Assemble with Care. Ona će, kako navode u Britanskom savetu, provesti zainteresovane kroz proces stvaranja nezavisnih igara, ujedno završavajući i rad u pikselartu.

Zainteresovani za ovu radionicu mogu da se prijave na sajtu Britanskog saveta, a tokom rada će čuti kako mogu najbolje da iskoriste napravljene vizuale i prenesu podatke svojim saradnicima, bez obzira na to gde su u svetu i u kojoj su vremenskoj zoni.

Platforma Britanskog saveta PlayUK posvećena je temama vezanim za programiranje i kodiranja, animaciju, interaktivne sadržaje, gejming kulturu, virtuelnu i proširenu stvarnost (AR)… Njen cilj je da poveže profesionalce sa Ostrva i Balkana, ponudi pristup novim veštinama i znaju i pojača interakciju između umetnosti i tehnologije.

Foto: Shutterstock

U Britanskom savetu pozvali su zainteresovane za gejming industriju i kreativnu ekonomiju da se priključe predavanjima i radionicama uživo koji će se održavati svake poslednje srede u mesecu narednih pet meseci, ili da pogledaju različite video sadržaje vezane za te i slične teme. Svi sadržaji su besplatni.

Predviđene su i masterklas radionice, uživo po 90 minuta, najavljuju u Savetu, sa vodećim britanskim kreativcima, spremnim da podele svoje iskustvo i znanja u pisanju, crtanju, dizajnu zvuka i ostalim elementima kreiranja igara. Naknadno će biti objavljeni i snimci radionica.