Nabolji Bekimov saradnik: Branka Petrić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Što ste otvoreniji radoznaliji, vučete veliku prtljagu na svojim životnim plećima, to je vaš glumački kapacitet i vaša moć izražavanja veći i bolji i sadržajniji, kazala je glumica Branka Petrić za N1.

Posle brojnih priznanja koje je dobila tokom višedecenijske karijere glumici Branki Petrić, velikoj umetnici koja je obeležila čitav jugoslovenski kulturni prostor stigla je pre nekoliko dana i nagrada „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

– Naravno da je divno dobiti ovu nagradu, nema glumca koji se ne bi tome obradovao, i s druge strane važno je kad žiri dodeljuje ovako divne nagrade znači da je prepoznao nešto i da smatra da takav glumac treba da je dobije za životno delo. Sretna sam i počastvovana što sam dobila tu nagradu i baš iz Kragujevačkog pozorišta – poručila je glumica, gostujući na N1.

Što se otvoreniji i radoznaliji, dodala je, vučete veliki prtljag na svojim životnim plećima, i onda vam je glumački kapacitet i moć izražavanja veća i bolja i sadržajnija.

– Naravno ne dobijate uvek uloge gde bi sve to mogao da pokaže šta sve ima u sebi.. dobijete neku ulogu, ali nije vaša rukavica, kad treba da tražite da kopate, tu pomaže sva istina vašeg bića, obrazovanja, muka i nesreća i radost i otvorene oči i otvoreno srce – objasnila je glumica.

Od svojih uloga istakla je svoju poslednju rolu u predstavi koja je prošlog oktobra imala premijeru „Da počnemo ispočetka“:

– Tu igram baku Lu, ima moje godine i vrlo je slična meni po mnogim osobinama. Sa velikom radošću je igram, ona je osoba sa kojom bih volela da se družim – istakla je Branka Petrić i dodala:

– Uvek se potrudite, ali nekad se ne da uloga, ne može da se savlada. Premijera nije ništa, prosto je neko slavlje, ništa je i sve je, ali ništa je u odnosu na život predstave koja posle treba da živi. Život predstave je najvažniji i svaki glumac treba stalno da radi na toj predstavi ako je voli, da se stalno otkrivaju novi slojevi, i tek tako ona postaje puna. Nekad mi se dešavalo da sam na 15. predstavi uhvatila ulogu…

Bonus video:

Branka Petrić na komemoraciji Milanu Gutoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar