Foto: Printscreen/Instagram/whistler_dick

Srpskim filmom "Ajvarom" u režiji Ane Marije Rossi zatvoren je sinoć Brač film festival, a Sergej Trifunović, koji igra jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju, poklonio se publici i dočekan je ovacijama.

Film „Ajvar“ sa Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem prikazan je u Letnjem kinu u Supetru u završnici trodnevnog Brač film festivala, jedne od retkih smotri održane ovog leta zbog situacije sa koronavirusom.

Pojavljivanje Sergeja Trifunovića na bini pred projekciju bilo je iznenađenje za publiku. Glumac, dočekan ovacijama, poklonio se, kratko je pozdravio pristutne i mobilnim telefonom snimio je atmosferu da bi je, kako je rekao, preneo svojoj prijateljici, rediteljki Ani Mariji Rossi. Video sa festivala glumac je objavio i na svom profilu na Instagramu.

Festival u Supetru održan je uz sve mere za sprečavanje širenja koronavirusa, a lokalni mediji prenose da je na projekciji rediteljskog debija Ane Marije Rossi svih 150 dozvoljenih mesta bilo popunjeno.

Brač film festival otvoren je 6. avgusta filmom „Mater“ Jure Pavlovića sa Darijom Lorenci u glavnoj ulozi, a prikazani i francusko-belgijska komedija „Alis i gradonačelnik“ i više kratkometražnih ostvarenja, dok su u dečjem programu mladi filmofili mogli da vide avanturističku dramu „Moje neobično leto sa Tes“, francuski animirani film „Putovanje jednog princa“ i bajku „Roka menja svet“.

Publiku je na zatvaranju smotre pozdravio i direktor manifestacije Bruno Mustić, zadovoljan što se, kako je rekao, uprkos svemu festival mogao dogoditi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare