Foto: Retna/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

Metju Seligman, basista i nekadašnji saradnik Dejvida Bouvija, preminuo je 17. aprila od koronavirusa u 65. godini.

Kako prenosi „Gardijan“, Metju Seligman, koji je svirao sa Dejvidom Bouvijem na koncertu Live Aid 1985, preminuo je u jednoj bolnici u Londonu od izliva krvi u mozak, nakon što je dve nedelje bio na respiratoru zbog zaraze Kovidom-19.

Prijatelji kažu da se Metju, koji je nakon muzičke karijere postao advokat za ljudska prava, najverovatnije zarazio od svog brata Sajmona koji je poslednjih šest meseci često boravio u bolnici i nedavno je i sam preminuo od bolesti nevezane za koronu.

Rod Kembel-Tejlor, Metjuov kolega pravnik, izjavio je da je Seligman bio „nemereljivo darežljiv i inspirativan“, čovek koji je bio daleko od „bilo čije ideje advokata rok zvezde“, uprkos uspešnoj prvoj karijeri tokom osamdesetih.

Nakon diplomiranja na Kembridžu, Seligman je svirao u post-pank psihodeličnom bendu „Soft Boys“, a onda je bio i član „Thompson Twins“ dok se nije pridružio bendu svog prijatelja Tomasa Dolbija.

– Metju bi želeo da se sećamo dobrih vremena i da napravimo žurku – rekao je Dolbi, uz obećanje da će održati komemoraciju i bdenje uz sveće na Jutjubu.

Metju Seligman je vremenom postao ugledni studijski i sešn muzičar koji je svirao sa Bouvijem na singlu „Absolute Beginners“ i na koncertu Live Aid 1985. kao i sa drugim izvođačima poput Stereo MC’s, Šinejd O’Konor, Tori Ejmos i Morisija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram