Foto:EPA-EFE/ZSOLT SZIGETVARY

Slavni operski pevač Andrea Bočeli nastupiće 12. aprila, na kataločki Uskrs, u katedrali Duomo u Milanu, koja ja zatvorena zbog epidemije, i taj koncert će biti prenošen uživo na „Jutjubu“.

Bočeli (61) će održati koncert u praznoj katedrali, a želja mu je da „pošalje ljubav, nadu i isceljenje“ Italiji u borbi protiv Kovida-19, piše „Dejli mejl“.

Italijanskog tenora pratiće samo orguljaš katedrale Duomo Emanuele Vianeli i samo će njima biti dotvoljen ulaz.

„Na dan kada slavimo veru u život koji trijumfuje, počastvovan sam i srećan da potvrdno odgovorim na poziv grada i Duoma. Verujem u snagu zajedničke molitve, verujem u Uskrs, univerzalni simbol vaskrsenja koji je svima, bili oni vernici ili ne, sada istinski potreban“, rekao je Bočeli.

„Zahvaljujući muzici, koja će biti prenošena uživo, povezujući milione sklopljenih dlanova širom sveta, zagrlićemo ovo ranjeno pulsirajuće srce Zemlje, koje je izvor italijanskog ponosa. Velikodušan i hrabar Milano i cela Italija će biti ponovo i to vrlo uskoro pobednici i pokretači renesanse kojoj se svi nadamo. Biće zadovoljstvo svedočiti u Duomu na Uskrs proslavi koja priziva misteriju rođenja i uskrsnuća“, istakao je Bočeli.

Geadonačelnik Milana Đuzepe Sala je izazio zadovoljstvo što je Bočeli prihvatio njihov poziv da nastupi u katedrali Duomo.

„Ove godine Uskrs će biti drugačiji za sve nas. Radostan spokoj koji obično osećamo tog dana, ove godine je poremećen epidemijom. Sigiran sam da će izvanredan Bočelijev glas biti zagrljaj koji nam ovih dana nedostaje, snažan, specijalan zagrljaj koji će otopiti srce Milana, Italije i celog sveta“, kazao je Sala.

Duomo u Milanu, Foto:EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Biskup Duoma Đanantonio Borgonovo ističe da „nas glas i reči Andree Bočelija podsećaju da izvor naše nade ne dolazi iz nas samih već je dar Boga“.
„Naše aleluja je poziv koji smo smestili u kovčeg pre 40 dana i ova poplava koja nas je preplavila, učinila je da skoro zaboravimo na radost Uskrsa“, rekao je Borgonovo.

Pored ovog specijalnog koncerta, Bočeli sa svojom fondacijom prikuplja novac za bolnice i njihovo snabdevanje neophodnom medicinskom opremom.

Do sada u Italiji je od koronavirusa umrlo 15.887 osoba, a 128.984 zaraženo.

Bočelijev koncert počinje u 19 časova po srpskom vremena i biće prenošeno na njegovom „Jutjub“ kanalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram