Bob Kulik Foto: David Burke / Zuma Press / Profimedia

Bob Kulik, nekadašnji gitarista benda Kiss, preminuo je u 71. godini, preneli su svetski mediji, pozivajući se na saopštenje njegovog brata Brusa.

„Srce mi je slomljeno, moram da objavim da je moj brat Bob Kulik preminuo. Njegova ljubav prema muzici, njegov talenat kao muzičara i producenta zauvek će se pamtiti. Znam da sada u miru, sa našim roditeljima, i svira gitaru najglasnije moguće“, poručio je Brus Kulik, takođe gitarista, zamolivši da se poštuje privatnost porodice.

Uzrok smrti nije za sada poznat.

Bob Kulik bio je gitarista benda Kiss od 1984. do 1996. godine i njegova se solo gitara čuje na albumima „Alive II“, „Unmasked“, „Killers“ i „Creatures of the Night“.

U karijeri dugoj pola veka svirao je, između ostalog, i na albumu „Coney Island Baby“ Lua Rida, „Bad Attitude“ sastava Meat Loaf i „The Crimson Idol“ i „Still Not Black Enough“ benda WASP. Pratio je Dajanu Ros, a producirao je i singl „Whiplash“ za koji je Motorhead dobio „Gremija“ 2005. godine.

Na zvaničnom nalogu grupe Kiss na Tviteru poručeno je: „Saučešće porodici Kulik u ovom teškom trenutku“.

Tri stvari bih naveo koje su gitaristima potrebne, ispričao je Kulik je u intervjuu na portalu „Sliz roks“.

– Prva stvar je strpljenje. Strpljenje da se vežba, strpljenje da napredujete odande gde ste sad do benda i karijere. Druga je posvećenost. Posvećenost, takva da tresnete gitaru o zemlju kad ne uspete da odsvirate onaj pravi akord. I treća je fleksibilnost. Da možete da kažete „znaš šta, moram da pojačam vežbanje ovih akorda pre nego što naučim ovaj solo. Možda ću morati da sviram u početničkom bendu i naučim osnove pre nego što zasviram u profesionalnom bendu“. Potrebno je biti fleksibilan u tim stvarima. Jednom kad uspete sve to, onda ste spremni – ispričao je Kulik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar